onsdag 13. oktober 2010

Solsikka på Leangen :)

I går var det rutineløp på Leangen, siden Ardvinna sitt kne fremdeles er hovent, fikk hun stå over rutineløpet. Sunflower har aldri vært på Leangen før, så vi fant ut at vi heller kunne ta oss en tur med Solsikka vår, for å se hva hun syntes om det ;-) Vel, det var populært, hun blomstra damen !!

Siden det var aller første gangen på banen fikk hun ikke delta i selve rutineløpet, men hun fikk oppleve Leangen på en “løpsdag”, men hester og folk og litt “styr og ståk”. Allerede da vi parkerte og Sunflower hørte lyden av hest mm utenfor hengeren, var det ei dame som våkna – for å si det pent. Hun ble litt heit i topplokket av alle inntrykkene, og var temmelig “på tuppa” og hadde vel mest lyst å hilse på alle hestene på en gang. Hun blåste i “trompeten” sin, og dansa på vei ned i stallene, og hadde puls på nesten 160 de første minuttene i påselingsboksen. Men så roa hun seg, og før vi var ferdige med å legge på sele og vogn, var hun nede i 35 i puls, ganske så cool dame ;-)

Vi kjørte noen runder på indre bane før det første løpet, og damen “fløy” avgårde. Mange inntrykk, og mange spøkelser pga flomlys og skygger, men hun takla det i grunnen bra. Ikke mye tull og tøys, og travet fløt riktig så pent på indre bane. Etter det første rutineløpet kjørte jeg ut i banen og tok et par runder rett veien. Om damen er litt lat og uinteressert i trening hjemme, var det ei som våkna på banen, hun jobba veldig bra, og det var bare å holde igjen damen. Ikke akkurat stri, men framover. Steget er veldig pent, hun har god teknikk, og det koster henne svært lite (pulsmessig) og jogge rundt i “tempo”. Noe hurtigarbeid var det ikke, vi tok det pent tempomessig (nede mot 1.40 tempo på det raskeste). For poenget i går var bare å tilby damen en travbane på en “løpsdag”, og det likte hun åpenbart godt :)

2010-12okt-leangen

Her er vi vel nede i stallen igjen, og av med sela. Hun fikk seg en god og varm dusj etter treninga, før vi returnerte hjem til kveldsmat med resten av gjengen. Alt i alt en meget hyggelig tur på Leangen for både to og firbeinte :))

Annelise

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kjempegøy at hun ikke bare takler det godt, men ser ut til å like "jobben" sin! Peeen har hun jo alltid vært :)

elx & kompani

Elisabeth Jensen sa...

Så morro Annelise! Blir spennende å følge utviklingen hennes framover. Skal dere ut i mønstringsløp før nyttår?

Annelise Wara sa...

Takker, da det var kjempekjekt å se hvor hun strålte og ble kjempeivrig :=) Tror det ble en utelukket positiv opplevelse for henne, tross i flomsys og skumle skygger.

Vi har jo selvsagt et håp om prøveløp før 1/1 2011 :) Men det kommer i grunnen helt an på Sunflower selv. Føler vi hun er klar for det, prøver vi, men det er heller ingen krise om vi finner ut at det er for tidlig og hopper over. Det kommer i grunnen helt an på Solsikka det, og kanskje mest den mentale biten.