onsdag 10. november 2010

Det går den rette veien …

…. med damene våre :-) De var på rutineløp begge to i går, og begge gjennomførte fint :) Det ble ikke noe eget løp for 2-årige varmblods, så Sunflower deltok i løpet 1.45 og dårligere, og Ardvinna i 1.35 – 1.45 – travelt for kusken (les: undertegnede, mao ;-).

Sunflower synes fremdeles det er masse skumle saker på travbanen, skygger etc. Men det går bare bedre og bedre for hver gang vi er på Leangen. Mens vi varma var det startvogn prøve, så vi “slang” med, la oss ytterst i spor 8 og prøvde etter beste evne. Det var en smuuuule skummelt, men hun prøvde så godt hun kunne, og da bilen slapp satte hun inn et aldri så lite “speedrykk” for å holde følge med resten av flokken. Pulsklokka mi viste på PC’n etterpå at hun speedet i 1.24 tempo et par hundre meter, så damen kan da flytte beina fort om hun vil. Det var en fin følelse og se damen virkelig legge seg i sela å TRAAAAVE :) Lover godt dette. I løpet “hoppet hun over” en skygge i banen v/utgangen av første sving, og da ble det en aldri så liten galopp. Neste gang vi passerte samme skygge klarte jeg å holde henne på beina over denne “farlige” skyggen, og hun kom i mål på ca 1.44. Enda litt igjen til tidskravet for mønstringsløp, men vi får bare trene fornuftig framover, så får det briste eller bære :)

Ardvinna (og jeg) klarte å komme oss avgårde i voltestart UTEN startgalopp denne gangen :) Hun er SÅ iverig, og har det så travelt med å komme avgårde, og var noe “høy” på beina, men vi holdt oss i trav hele løpet. Selv om denne (ultrairriterende &#¤#&”!!!!) underhudsbetennelsen holder stand i kneet, ser det ikke ut til å plage henne noe som helst i trav og trening. Hun trava i grunnen veldig fint i går, MYE bedre enn sist vi var inne, og denne svakheten/skjevheten i muskulaturen over baken er ikke lengre synlig. Datt bittelitt ut av travet på oppløpet, men svarte fint opp og holdt stilen inn til mål på tia 1.38.6. Alt fungerer veldig bra for Ardvinna – bortsett fra denne lymfangitten som gir meg grå hår i hodet !!!

I dag har vi hatt nok en kald og fin vinterdag, og damene har bare rusla rolig og fått “slaggstoffene” ut av kroppen etter løpet i går. Her er Sunflower ute å spaserer en liten tur i Hjelpdalen;

2010-sun10nov_01

Så må jeg bare kort skryte av den minste jenta vår (ikke Pia men Jenta ;-) Hun er så flink å trene, snakk om trivelig frøken, det er bare en fryd å jobbe med henne. Jada, hun har fremdeles BEIN i nesa og egne meninger, men hun storkoser seg på kjøreturer, og trasker i vei med raske, bestemte skritt, og vil så gjerne TRENE :) Snill og grei på stall og helt til å spise opp ;-))

Annelise

Ingen kommentarer: