mandag 29. november 2010

Global oppvarming ?

Ikke her i alle fall ;-) For her er det kaldt! Brrrr…. Jeg tåler kulde godt, normalt, men når det er minus 17 og ganske kraftig vind, DA blir det mye til meg også – til og med mine finnmarks-gener fryser da!! Hestene har stort sett fått normal trim selv om vi setter kulderekorder i november – det er enda et stykke til til minus 25 i februar… De står ute også, godt påkledd når vinden blåser, men “vindstille” kuldegrader bryr vi oss ikke så masse om :)

I løpet av siste uka har ikke kamera vært luftet utendørs, av fare for “peke-finger-forfrysning” … Men slik kan vi hadde det inne etter en fin treningstur;

2010-27nov-ardvinna_01

Ardvinna står inne til opptørkning etter en tur ute i vogn :) Og JA, da rulles det – veldig !!!

Sunflower på banen:

På tirsdagen var vi på Rutineløp med Sunflower, og det ble en “heftig” opplevelse ! Damen fikk et superannfall av brunst i det øyeblikket vi ankom stallene, og hadde generelt hormonelt kaos der !! Hun er enda ikke spesielt glad i bitt (og jada, vi har prøvd alt – og i dag er det svampebitt som står for tur…!!) Vi hadde på en sjekk på rutineløpet for 3 uker siden, og prøvde igjen på tirsdag. Det skulle denne damen IKKE ha, hverken i “humanvarianten” (= bare hakegrein) eller bitt. Måtte bare plukke den av, hun var regelrett SINT på dette unødvendige tøvet….!

Ellers ble det galopp ut av volta – hun kokte nok over av hormoner, form og “alt”, – og spratt rundt i galopp flere ganger i løpet av første runden. Den andre runden derimot gikk i meget flott og hurtig trav! Så jada, damen KAN virkelig trave, men synes det var litt vanskelig med denne hormonelle “klick” i topplokket …..hehe. Nesten gang blir det dotter i ørene, fra å være rolig og flegmatisk og relativt lite framover – har hun med stigende formkurve, – også endret seg til å bli litt av ei krutt-tønne i banen. Eksplosiv dame, men fart i beina – trur hun kan bli rett så speedig i banen med tiden :)

Ardvinna og veterinær:

Torsdagen ble det tur til klinikken igjen, og kneet ble tappet, og satt inn med antibiotika, ny type kortison m/14 dagers karens, OG DMSO. Huden har blitt tykk og læraktig der lymfangitten har herjet, og det er nok grunnen til at denne blødningen har hopet seg opp på innsiden/baksiden av kneet. Det er ikke leddet heldivis, bare i huden, en byll vi ikke har klart å bli kvitt. I løpet av helga har ikke kneet blitt særlig mindre, så jeg er en smule oppgitt og vel så det…. Dette har vi slitt med lenge, og det irriterer meg at det skal være sååå vanskelig å fiksa dette!!! Skal bare ta det litt rolig framover, ut å gå/småjogge, for i trav slår hun seg på kneet da det er så stort – og DA blir det slettes ikke bra. Så nå blir det ut å gå med tung vogn til kneet er så lite at det er mulig å trave uten at hun slår seg.

Ellers går det bare bra med resten av flokken. Utopia er blitt tykk!!! Rigeljenta er enda tykkere :) og har fått mage, synlig drektig nå, og det blir veeeeeldig spennende å se hva hun bærer på. Denne folen ser ut til å ligge på høyre side, mens Eldjenta lå på venstre. Måtte det bare gå BRA denne gangen *krysse fingre* <3.

Eldjenta trener bra, hun er rå, sprek og viljesterk. Artig jente å trene, hun ser ut til å elske det, og der er det bare å ta det med ro og hele tiden minne meg selv på at hun er bare åring enda (men snart to-åring), for hun fremstår så stor og sterk at det er nesten litt rart å tenke på at hun bare er en åringshoppe.

Ingen kommentarer: