mandag 22. november 2010

Helga-trim :)

På alle damene :) …og Jørgen *fins* hehe. Får ta fredagen litt først. Hadde veterinær på stallen for div, bl.a første vaksine for Utopia, og sjekke de drektige damene. Varnes Pia (som skal tilbake til eier) var nok mest sannsynlig ikke drektig. Veterinæren kjente ikke noe foster, og om det ER noe der, så ligger det veldig langt ned (men det er mulig – i teorien). Rigeljenta bærer på et stort foster :)) Hun har gått forbi tidspunkt for fjorårets kasting, og vi krysser armer og bein for at det kommer en sprek og velskapt fole ut i slutten av april.

Så ble Ardvinna’s kne sjekket, og det er en underhuds infeksjon – som er på bedringens vei, OG en diger blod/væske opphopning der. Det har vært en blødning, som ikke har blitt drenert ut pga lymfangitten ! Det sitter bare i bløtvevet (ikke leddet heldigvis!!), og kne ble tappet (ca 40 – 60 ml – MYE!!) og satt inn med antibiotika. Det skal helst begynne å anta normal størrelse igjen nå, og om ikke; blir det en tur på klinikken for videre oppfølging. Treningsmessig har det lite å si, vi er ute å trener og damen er sprek, men det hadde nå vært kjekt å fått dette kneet tilbake til normalen igjen !!

På lørdagen fikk tok vi med Sunflower & Eldjenta over til Remarka. Det er supre treningforhold på banen;

2010-20nov-trening_01

Tidlig – men veldig stabil vinter så langt :) Helt perfekt for min del! Eldjenta fikk være med på oppvarming sammen Sunflower, men når hun skulle “ut å beinfly” (hehe, det kommer an på øyne som ser, men fra ei kaldblods åringshoppe sitt stå-sted – er det beinfly’ing Sunflower bedriver hihi), fikk Eldjenta blir med Leo Even og Miguel på en runde i skogsløypa i stedet;

2010-20nov-trening_02

Hun ropte litt etter Sunflower, men fant ut det var ok å tusle med hingsten en liten runde i skogen. Sunflower fikk noen fine langintervaller i “tempo” (tempotrening) og blir mere og mere framover og jogger på lette bein. Så det ser ut som det går mot mønstringsløp i desember – det skader lite å prøve :)

Søndagen fikk Ardvinna en ridetur i marka, red over skogen til Remarka og tok en runde i skogløypa og la på en liten ekstra “sving” opp til gammen;

2010-21nov-trening_01

Vi må klatre en del for å komme opp dit, og derfra har vi UTSIKT :)) Hun er finere å trene fra sal enn i vogn Ardvinna, roer set litt mere, og blir ikke så stri som hun er i vogn. Så trives hun veldig godt på rideturer i marka. Toppa ører og superblid og glad hele turen. På hjemveien kunne hun deltatt i NM for kappgang ! Hun går himla fort mærra, og mens Vinge Blessen bruker 30 min over skogen til Remarka, gjør Ardvinna unna samme strekka på halve tiden, selv om det er bare gå’ing (kappgang …hehe – ok – hun har dobbelt så lange bein som Vingle også da).

I dag er det mandag, ny uke og fremdeles fine treningsforhold. Det skal bli sprengkaldt fra i morgen av, og i dag er det 10 minus (kan bli trivelig utver uka….brrrr på med masse ullklær!!)

Annelise

Ingen kommentarer: