torsdag 4. november 2010

Trening av damene :)

Dagene går stort sett med til å trene damene våre nå. Og med en mild start på november er det ingen sak. Sunflower fikk en flott flott økt i bakkene forrige dagen, og skal ut å trimme litt i dag igjen. I går var det Ardvinna og Eldjenta som fikk sin dose trening.


Lymfangitten i hennes høyre fot har blusset opp igjen, og jeg begynner å bli passe lei av omslag med kloramin og jodusan. Stallen lukter grønnsåpe og apotek for tia, men jammen er denne betennelsen hardnakket. Antibiotika er gitt, og før helga så det hele pent ut, nesten helt bra. Så "poff" - sto hun med en tykk for igjen. I går var det heldigvis noe på retur, men gir det seg ikke i løpet av noen dager blir det "farbror doktor'n" igjen.... Lymfagitt er noe skikkelig HERK!! Men bortsett fra at det var noe ømt å ta på mens det var på sitt tykkeste, har hun ikke vist noe annen form for vont i foten. Vi trener omtrent som normalt, og det vil si ganske tøffe bakkeintervaller for tia. Det er mye som tyder på at denne låsningen hun har hatt i bekkenet har sittet svært lenge, slik at muskulaturen på venstre skinke har ikke fått "næring" på år og dag. Selv om det ser ok ut nå (lite synlig skjevhet i muskelmassen) merkes det i "travløp"- det koster enda litt mye å holde stilen over hele distansen, og når venstre skinke blir sliten, så blir travet "jumpete". Nå har vi riktignok ikke testen travet over full distanse på en stund pga kneet, så jeg håper de siste ukene med klatring i bakker har gjort susen, og at vi ser framgang neste gang vi førsøker.

2010-ardvinna-03nov

Bildet over viser litt mere hvor bratt det er. Det tar ca 2 min å klatre helt til toppen, og da snakker vi om en stigning på 30% – i følge min GPS, det er ganske bratt gitt.

Ellers så har jeg fått målt damene, og det stemmer at Ardvinna er 160cm på manken, så ja, det er en stor dame, for hun har “ingen” manke”, så hele hesten er rimelig ruvende :) Eldjenta er pr i dag 147cm på manken og 153cm på rumpa, dvs akkurat like stor som sin helbror ved akkurat samme alder. Får en fin størrelse hun! Sunflower er 155cm på manken (og rumpa). Hun har litt manke nå, men ikke så masse, så hun legger vel på noen cm til regner jeg med, og blir en helt “normal” varmblodsdame, hverken stor eller liten (??).

2010-03nov-jenta_01

I går var det endelig en dag uten “full storm” – eller frisk bris som metrologene kaller det ;-) Og Eldjenta fikk på vogn og en flott treningstur. Hun er utrolig fin å kjøre med. Aksepterer bittet og har sluttet å “fikle” med det. Går på og trekker vogna med stor lyst, jogger lett på flatene, og ser ut til å storkose seg på tur. Ei katte skremte oss litt i går – meg også. Den lå og “trykka” i grøftekanten, og tok av som ei rype omtrent i det vi nesten tråkka på den. Joda – vi skvatt begge to, men Eldejenta tok seg fort inn igjen, og ser ut til å være mye kaldere i sitt hode enn jeg fryktet faktisk :) Dette lover bra !!

I dag skal Sunflower ut å lufte seg igjen, mens Ardvinna og Eldjenta skal få riste løs på ridebanen litt. Begge fikk fin trening i går, og da rister vi alltid løs dagen derpå ;-)

2 kommentarer:

Nevvi sa...

Så flink dere er! Har du prøvd kloraminomslag på kneet? Stilig vaniljesaushale forresten. Spennende om den holder seg sånn. Den jeg viste deg bilde av har ikke forblitt slik dessverre.

Annelise Wara sa...

Takk for det ;-) Joda, har prøvd kloramin omslag, og det er det som fungerer best. Er gått tom for øyeblikket, så pr i dag lukter det ikke svømmebasseng i stallen :-S (lukter jod....!!)

Må nok få tak i det om det ikke gir seg, men i dag var det bedre. Hun er ute å rører seg hver dag, trening eller "rekreasjons-røring", for å få dreneringen til å jobbe optimalt i foten - og det hjelper.

Jeg tror nok halen til Eldjenta blir mørkere med tiden, de blir liksom det disse vaniljehalene. Så forresten på auksjonen i høst at det var to åringer der med vaniljehale - begge etter Lome Elden :) Ellers er hun så svært så grei å kjøre med. Litt skvetten er hun ja, men all tiden jeg har lagt ned i frøkna det første året har nok gitt henne ett godt utgangspunkt. Så det lover veldig bra :)))