onsdag 17. november 2010

Ut å trene damer :-)

I går fikk hele 4 damer litt trim på Trøen :) Bare Sunflower som hadde fridag i går (sammen gutta Bromle & Blessen). Ellers har hele gjengen vært i aktivitet. Starta først ut med Ardvinna, hun skulle i grunnen bare riste litt løs, og være litt i aktivitet for å får litt fart på denne lymfangitten i kneet. Hun er en mester i egentrim damen, når hun får løpe løs på ridebanen. Jeg kan i grunnen bare stille meg opp midt på banen, så gjør damen all jobben selv :)

Det ser endelig ut som det går den rette veien med kneet også, nå er det bare det som mangler før vi prøver oss på Leangen igjen. Hun trener veldig tøft for tia, er temmelig ivrig og treningsvillig. Hun er stor og har digre bevegelser, så det blir mest styrketrening gjennom vinteren, det krever litt å bære seg selv i et så digert steg :)

Så var det Eldjenta sin tur;

2010-jenta17nov_01 
Her har vi leika oss litt og tatt et usedvanlig lekkert selvportrett…..hehe. Hun imponerer meg bare mere og mere denne Jenta. Er i fast kjøretrening nå, og det går helt utmerket. Vi har møtt bil på våre turer, og det har gått helt uten problem, men at det er “fnutt” i topplokket er det ingen tvil om. Veldig ivrig og framover, og har masse energi og treningslyst. Hun har jo i grunnen trent siden hun var lita, vært med på mange turer og galopp intervaller sammen med Vinge Blessen, så at hun framstår så sterk og stødig i trening er i grunnen ikke så rart. Gemyttmessig er hun suveren. Veldig trygg på meg, stoler på “mora si” og går dit hun får beskjed om å gå. Hun er “elektreisk” og veldig intens. Krever MASSE oppmerksomhet og er som sin mor en smuuuule utolmodig når det ikke går fort nok ;-)

Men minsta må “trenens” hun også;

Utopia har blitt en smule rund for å se det pent. Etter de ble flytta over til luftegårder, blir det litt roligere liv – og det må vi gjøre noe med ! Ei lita framtidig travdame må ut å røre seg :) Det har i grunnen mora godt av også, så i går sala jeg på mora og red en liten tur i nærmiljøet.

2010-17nov-utopia_01

Hun er ei tøff jente Utopia, og veldig nysgjerrig! Hun fikk gå løs, for vi gikk rett ut på jordene og i marka en tur, ingen biler (eller folk) å møte. Mora er rimelig stri (det har ikke hennes sønn Vinge Blessen arva!!), så det er greit å ha begge “hendene på rattet” når en rir Varnes Pia. Rart å se hvordan resten av flokken reagerer når jeg tar med meg mor og barn på tur; ALLE blir helt “på tuppa”!! Hvor skal du med “barnet” vårres???? De løper langs luftegården og roper alle som en, og titter nysgjerrig på den lille Pia som skal ut på tur. Og når vi kommer tilbake er det hummring og glede fra flokken, de liker åpenbart å ha føll på gården :)

2010-17nov-utopia_02
Hun sprang litt forran, eller bak, eller gikk pent som en dressert hund på siden av mor :) Når vi red på jordene løp hun rundt som en stortraver med halen i været og langa ut i et meget pent trav (nydelig syn !!)

2010-17nov-utopia_03

Nydelig utsikt fra hesteryggen :)

I dag er det blitt litt kaldere igjen, og det skal være sol og fint vintervær i flere dager nå, kan livet bli bedre ???

…nei, hilsen Annelise – som liker kald vinter !!

(edit; datostemplingen på bildene over er feil :-) det var 16 nov det skulle stå Tongue out)

2 kommentarer:

Elisabeth Jensen sa...

Du har det bare så flott Annelise!! Og helt utrolig flotte hester.

Videoen av Ardvinna var bare en fryd og se på. Hun har jo så rund og fin galopp, og i trav ser hun jo ut som en blodser.

Annelise Wara sa...

Takk for det Elisabeth - Ardvinna er fin, og i det minste STOR som en blodser. Hun må gjerne fly like fort som dem også.....hehe. Galoppen hennes har kommet seg veldig, fra flat, firtaktig - til veldig rund og fin som du ser :) og DET igjen har vært forløsende for hennes muskler over rumpa. Det er ikke mye skeivheter å se nå faktisk :))

Så JA, vi har det fint både to og fir-beinte på Trøen. Stortrives alle-mann-alle :)