mandag 27. desember 2010

Ardvinna sin tur :)

Å gå godkjent prøveløp :) Endelig, det var deilig. Tok litt lengre tid enn vi håpet å få damen startklar, men nå er det i boks – og vi må lese løpsbulletin! Kjørte henne selv, så nå har jeg fått børstet litt støv av lisensen min slik at den varer et år til. Melder til løp i morgen tidlig, og kommer vi med blir det comeback på travbanen for Ardvinna 2 januar :) Det er et løp stengt ved 40.000,- på Leangen, 2140 m, 20 meter tillegg for 5 – 15 årige. Jaja, så får hun tillegg på ungdommen, men det får vi tåle. Satser på proff kusk, så får vi se hva det blir til :)

Denne hevelsen i kneet har vært årsak til at det drøyet den siste tiden for prøveløp. Samtidig har jeg sett en så veldig fin og positiv utvikling over bekken/kryss de siste ukene, at jammen var det ikke “så galt at det var godt for noe” !! For hele steget, og hesten har “satt seg” på en helt annen måte de siste ukene. Hun står bedre på bakparten, hun traver MYE bedre og denne skeivheten i krysset er borte !! Vi har drevet styrketrening, og vi har tøyd MYE etter trening. Masse løsgjørende ridning, og NÅ ser vi resulteter på Ardvinna! Det er stor forskjell!!

Ardvinna er sannsynligvis “stinn” i kroppen av trening, og trenger nok et par/tre løp før det “løsner”og farten kommer. Men vi kan ikke sitte hjemme å vente på det ;-) nå melder vi til løp: jammen er det herlig å ha starthest igjen!! HURRA!!

2010-26des-ardvinna_01

Bildet over; Utstyr legges på, og damen gjøres klar for løp ^

Nedenfor en liten video, stilstudie av damen i “sakte kino*”. Lysflimring skyldes kunstig belysning interferens.

Gleder meg alerede til førstkommende løpsdag på Leangen (håper bare vi kommer med da !!).

Annelise

3 kommentarer:

Vardvinni, Spinnvinna og Iselin sa...

Wow! :D Superflink Ardvinna i prøveløp - og masse lykke til med å komme med i løpet!

Elisabeth Jensen sa...

Morro at dere endelig har fått henne startklar etter masse hard jobbing. Hun ser jo så rytmisk og fin ut i travet nå.

Hvordan fikk du lagt ut videoen i slow motion?
Hvordan bøyer og tøyer du etter trening? Skriv gjerne en blogg med bilder om det. hehe ;)

Annelise Wara sa...

Takk takk :) Vi kom med i løpet, bare 8 hester meldt (!!), utrolig - i lavgrunnlag....(??).

Videoen er tatt opp med HD kamera som kan ta opp video med 400 bilder i sekundet.... Videoen av Ardvinna er 240 bilder i sekundet. Det er et slow-motion opptak (samme kamera som Norsk Hovslagersenter bruker).

Tøy & Bøy; Arvinna sin kryss/bekken bakpart er i grunnen tøyd i alle retninger... hehe. Det har vært mange låsninger, og fler runder med Equiterapeut får å "knekke opp", samt at musklaturen rundt måtte tøyes. Det har endra seg veldig siden vi starta, og nå er det mest "hovslager-tøy" = strekker bakbein rett ut bak. + løfter opp bakbein etter trening. Rir også masse sjenkelvikninger (eller hva det heter = krysse bakbein osv) og bakker for å styrke muskler som har vært uvirksomme pga låsninger osv. Masse jobb, men det har vær framgang hele tiden, og da er det morro å holde på :)

NÅ - gleder vi oss veldig til søndagen :)