torsdag 2. desember 2010

En FLOTT dag i marka :)

Endelig, i dag var det ikke fullt så kaldt, “bare” 13 minus på Trøen midt på dagen. Ardvinna og Eldjenta skulle trenes, og i dag fikk de tur sammen i marka. Har hatt med Eldjenta på tamp med Ardvinna et par ganger tidligere, og det fungerer veldig bra. Ardvinna er litt opptatt av at det ER hun som er SJEFEN – men siden Eldjenta på ingen måte er gammel nok til å “ta den kampen” er det helt uproblematisk. De tusler enten side om siden, eller Eldjenta går bak om stien er for smal.

Tok turen inn til Møssjøen, som i  luftlinje ligger bare 500 m fra stallen. Løpa inn til vannet er mere enn dobbelt så lang, og siden kommunefolka har vært å inspisert demningen med snøskuter var det prima å ri :)

ridetur-2des_01

Et ørebilde av Ardvinna (og JA – jeg har maaaange slike hehe) på vei innover i marka, rett over stallen her, enda i sola. Møssjøen er et avlangt vann som ligger rett øst-vest, i en bratt dal – og der er det ikke sol om vinteren.

ridetur-2des_02

Ardvinna går så fort at Eldjenta må småjogge bak :)

ridetur-2des_03

Så går vi ned til demingen, der er det skygge OG kaldt !!

ridetur-2des_04

Møssjøen er ca 1250 m langt vann, og det hadde vært toppen å laga ei “rakstrekke” og kjørt der, MEN – jeg er muligens for pinglete til å trene på is. Vi gjorde det da jeg var ung. Det ble kjørt opp et spor på Haukvannet (Trondheim) og det var helt normalt å trene på isen. Jeg aner ikke hvordan Møssøen er i forhold til is etc. så – jeg legger denne tanken på “is” inntil videre ;-).

ridetur-2des_08

Noen har åpenbart vært ute på isen, men vi holdt oss på land, siden de har satt opp skilt:

ridetur-2des_05

Hehe, synes dette skiltet var verdt et knips :-)

Så skal vi opp fra “dypet” – bakken er lang og bratt, noe som ikke kommer helt klart fram på bildet:

ridetur-2des_09

Men vi tok et par drag opp bakken, og Eldjenta ble mest sliten av å gå opp ;-) Ardvinna har nesten ikke gjort annet enn styrketrening i høst, så pytt sann, en liten bakke eller tre tar hun på strak hov gitt!

ridetur-2des_06

Så er vi oppe, og rir innover langt vannet. Red helt til andre enden, lengre enn jeg har ridd innøver før faktisk. Prima trening for hestene, og “loffe” i marka med litt snø, over “knatter og knøs” (og sjekk den “rakstrekka da ….. sukk, 1200m rakstrekke……).

ridetur-2des_07

Eldjenta tusler bak rumpa til Ardvinna, kjekt å trene to damer samtidig :)

ridetur-2des_12

Så er vi tilbake igjen, jentene får spise litt restemat.

ridetur-2des_11

Ardvinna er flott nå, og kneet har krympa litt, ikke så masse, men nå går det endelig den rette veien !!

ridetur-2des_10

Sånn, det var dagens fiiiine markatur. Så flotte forhold som det er i skogen nå kan jeg nesten ikke ha vært borti før (sånn sett ut i fra “trene-hest-forhold”. Det er frost i bakken, og litt snø, kan egentlig ri hvor som helst i marka nå, der det ikke er for masse skog eller for bratt :) Håper dette været fortsetter i mange uker til :)

Takk for turen Damer :) Annelise.

Ingen kommentarer: