fredag 17. desember 2010

Il tempo gigante ;-)

Ja det er Ardvinna det ;-) Stor er hun, og det går unna på flata når hun er ute å kjører tempo-trening :-) Mesteparten av Ardvinna’s trening foregår under sal, og gjerne med Eldjenta på tamp. En gang i blandt tar jeg på vogna og kjører tempotrening, eller lange intervaller i 90% av maxpuls med henne. Da går det unna, hun elsker å løpe damen. Bruker et mildt tredelt kjørebitt på damen, og hun “tar bittet” for å si det slik :) Nå er strekka ganske lang, ca 1500m og det er et par bakker under veis, men damen “går til mål” og vel så det, også på det siste draget, så her er det løpsvilje ute å går !!

2010-16des-ardvinna_02

Hevelsen i kneet går ned, og den er stort sett bare av det kosmetiske slaget. Bruker knebelegg nå, siden hevelsen gjør at kneet er i veien, og hun slår seg selv i hurtig trav. Ser på beleggene har det er ganske så lurt !! Spørs om vi ikke kommer til å bruke dem fast i hurtig trening og løp. Det er ikke mange mm klaring når kneet er normalt, så det blir nok standardutrustning på henne når hun går med vintersko i det minste. Veier litt mere, og blir litt mere “peiving” med frambeina, så får vi se hvordan det endrer seg til sommeren på lettere sko.

I dag kommer veterinær Lise på stallen og går over tenner til Ardvinna på nytt, så får vi en siste vurdering på kneet i forhold til prøveløp. Utopia skal få sin siste grunn-vaksine, samt  sertifiseres, og da er det ikke lenge til mora hennes skal tilbake til flokken sin i Remarka. NÅr veterinæren har gjort sitt, skal de to yngste traverdamen (Sunflower & Eldjenta) kjøres en liten runde  - så er det helg! (. . . og det må settes av litt tid til å skrive julekort . . . :-)

Annelise

4 kommentarer:

Nevvi sa...

Åh! Drømmeforhold da! 1500 meter "rett fram" er det ikke mange som har altså!

Annelise Wara sa...

Ja, det er fint. Helt rett er nok ikke veien, et par svinger, men det er ikke så verst. Helt supert om vinteren når været er slik som nå, og snøsåle :)) Ganske så oversiktlig, og svært lite biler på formiddagen. Må passe på å kjøre før skolebussen (13:20 ca hehe). Det er på disse vinter-veiene Vinge Blessen la grunnlaget for sine fine prestasjoner på banen :) Og når vi skal hjem igjen, er det 2.8 km oppoverbakke, så det er ikke så dumt å spare litt krefter til vi sjal hjem (165 høydemeter på knappe 3 km - fine bakker :)

(googleearth er en kjekk sak på nett ;-)

Nevvi sa...

1500 meter uten å måtte ta 90 graders svinger og/eller måtte gå ned i skritt pga bakke = drømmeforhold. Vi har strekker på 7-900 meter, men det er liksom ikke nok til å kunne sette litt spreke hester på plass.

Annelise Wara sa...

Det er faktisk en 90 graders sving, etter ca 1200m. Veien går rett fram, gjennom et tun. Noen ganger stopper jeg der og snur, andre ganger velger å ta til høyre rett før gården og kjøre 300m til før jeg stopper (jeg kjører ikke gjennom tunet i "tempo"-fart ;-). Det er to bakker, en helt i starten, og en etter 900m. Ikke så mye stigning at det betyr mye ned i fart (bare litt opp i puls ;-).

Denne strekka er en av grunnene til at jeg er SÅ glad i skikkelig gammeldags vinter med snø på veiene :) Ardvinna er så sprek for tia, at henne har jeg litt problem med å roe ned før 90'svingen, hehe, skrenser rundt og "peiser" på til 1500m den damen. Nå blir det snart prøveløp på mærra :-D