tirsdag 21. desember 2010

Sånn, DA er mønstringsløpet unnagjort :))

Og Solsikka klarte det med glans denne gangen. Hun starta ut med en liten galopp i går også, men Atle Eggan som kusket, fikk henne på bedre tanker relativt fort, så hun mistet ikke like mye som forrige mandag. Etter en runde var hun i tet, og sprang som ensom majestet (Dronning !!) i mål på 1.30.6. Hele 5 sekunder raskere enn for en uke siden! Deilig å ha løpet unnagjort, og med 10 i stil! hehe.

I sommer (juli) da Solsikka kom til oss, bestemte vi oss for å trene med mønstringsløp som mål, selv om hun strengt tatt var et år på etterskudd. Nå har hun åpenbart vært i aktivitet, selv om det ikke har vært i trening forran vogn før hun kom til oss, for Sunflower var godt muskelsatt og tok til seg trening veldig fort. SÅ kom virusbronkitten (shitt!!)…. og vi mista en drøy måned med trening. DET var ikke med i vår plan, men når snørr og hoste endelig var historien, tok det ikke så lang tid før vi var i fin trening igjen, siden har vi bare jobbet systematisk og målrettet – og NÅ er vi i MÅL med høsten mål :)) HURRA!!

Solsikka er ei hoppe med bein i nesa og masse vilje … Veldig snill og grei på stall, men har virkelig kommet i form, og strutter over av energi…bokstavelig talt. Nå har vi plukket av henne mesteparten av havren, hun trenger IKKE “flybensin” den damen der. Hun har også kommet i puberteten… og hormonene river og sliter i damen på Leangen. Hjemme merker vi fint lite til det, men tvert hun kommer av hengeren på banen, forvandles min lille Solsikke til et skikkelig fyrverkeri av en dame! Hun blir akutt brunstig, og er nok rimelig forstyrret i topplokket pga hormoner og energi! Hun er veldig frisk for å si det slik! Det er vel (forhåpentligvis) bare et lite ungdomsopprør… og vi regner med hun tar seg inn etter som hun vokser til i hodet også. Nå blir det noen dager juleferie på vår ildfulle Solsikke  (hehe), og så vintertrening. Tilbake til litt tyngre vogn nå, og masse masse mengdetrening i bakkene hjemme. Så får vi vurdere utviklingen på nyåeret, og prøve oss på rutinekjøringer igjen for prøveløp som 3-åring. Målet er selvsagt å få gjort det før 1.mai – og hente ut resten av “mønstringsløp-penge-bonusen” :)

I går var Jørgen på møte i Oslo, så Line kom kjørende fra Melhus for å hjelpe meg med lessing og lemping :)) Og både Line og Emil var med på Leangen, så trivelig for en stolt mamma og ha med hest og begge barn, – og Jørgen kom til løpet :) Riktig så trivelig:

2010-20des-leangen_01
Emil er snart like stor som Line (og mora si…hehe)

2010-20des-leangen_02
På med halereima :)

2010-20des-leangen_03
Jasså ja, du skal på med Slagreima du ? Gliser Sunflower…hihi: Joda frøken, må nok det, og neste gang blir det faktisk steilerem under magen også…. ! Hun viste litt unoter i går, og farlige unoter er det bare å plukke vekk momentant. Det er i hesteringen under ned/oppskritting før og etter løpet at damen “tar av” litt (hormonter/energi/egne meninger mm). Hun vil løpe fort, får ikke lov, og da blir hun alt for lett på framparten for min del … ! Hun fant i grunnen ut i går at bare hun steila, så fikk hun gå den retningen HUN ville, og slik kan du ikke fortsette Frøken !! …Pubertetsnykker, MÅ fikses og plukkes av vekk!!. Helt greit med bein i nesa og egne meninger, OM hun seinere bruker DET til å vinne løp :-D .. Men farlige unoter skal vekk!

Andre juledag skal Ardvinna gå prøveløp, det gleder jeg meg veldig til :))

Annelise

2 kommentarer:

Sioux + Biloxi + elx sa...

Hurra og gratulerer til flinkeste lille Solsikkehesten! Dere har gjort en kjempejobb, og får forhåpentligvis full uttelling neste år.
Krysser fingrene for at Ardvinna også går som en kule sånn at begge Vestfoldfrøknene er i rute.

God jul og godt nytt år til alle store og små, med to og fire ben!

Annelise Wara sa...

Takk for det :) Damene våre (og resten av gjengen) hilser til sine frender sørpå også :)Solsikka skal bare trene noen måneder nå, men Ardvinna håper vi er helt klar for å gå løp på nyåret :) Rigeljenta sender en egen julihilsen til Sioux, magen vokser her også, og den verdigheten en drektig hoppa har er unik !!

God Jul til store og små, to og firbeinte i Vestfold også :))