onsdag 8. desember 2010

Solsikka på Leangen :)

I går tok vi med Solskikka vår til Leangen for at Jomar Blekkan skulle ta en liten test-runde med frøkna. Vi starta ut “påkledd” som normalt til varminga, dvs åpent hodelag og uten sjekk. Noe sjokkert over å finne et profesjonelt “mannebein” der bak var nok vår lille Solstråle, men kom seg gjennom varminga. Blekkan villa ha på henne skylapper og sjekk han, og da ble det slik i andre heat. Faktisk fungerte hun veldig bra, mest pga skylappene. Siden hun aldri har hatt på slikt før ble det bare “kvarte lapper” i går, neste gang blir det “tre-kvart lapper” :) Hun var på langt nær så sint på sjekkbittet som sist. Men jeg hadde skifta ut “hovedbittet” til et tynnere, tredelt bitt, som i tillegg var rulla inn med latextape. Det fungerte faktisk veldig godt :))) (takk for tipset Yvonne :).

Vel, – som vi viste, fikk vi høre at damen var en smuuule urutinert, og skulle nok ha vært mye mere å trent på banen. Blekkan lurte på om det var første gangen på Leangen ;-) hehe…. men nei, det har jo blitt noen turer. Selv om vi kom seint i gang, har vi trent i høst med tanke på mønstringsløp, det er jo lov å prøve, og går det ikke – vel – da er det ikke noe å gjøre med det.

Vi har tre muligheter, og det er tre løpsdager igjen. Strengt tatt skulle Sunflower vært ute å gått flere rutineløp, men det er slutt for i år. Så får vi se om det blir ett, to eller tre mønstringsløp?. Vi starter ut førstkommende mandag. Tar det som ei treningsøkt, klarer hun kravet blir det bare bonus :) Kapasitet til å klare det har hun om hun holder seg i trav, da vil det gå helt uten problem. Spørsmålet er om hun har tenkt å legge inn en galopp eller flere ? Det får vi bare ta som det kommer, hun skal få gjøre et realt forsøk, jeg sitter selv bak i sylkyen, og “dør ikke” om vi ikke klarer det. Da er det bare å brette opp ermene å prøve igjen ved neste mulighet.

2010-7des-leangen_01

2010-7des-leangen_02

2010-7des-leangen_03

Bildene over er fra varminga, under selve heat’et kom det et snøkav som gjorde at jeg bare stappa kamera under jakka. Fotolyset var gyselig, men den svarte siluetten er altså Solsikka vi :) fin dame <3.

Annelise

7 kommentarer:

Julie sa...

fin lovende strek på bildet nr 2 der :)

lykke til på mandag, fingrer krysses

Annelise Wara sa...

Takk for det, vi kan trenge litt lykke på ferden ;-) Hun kan vist hun vil, det kommer vel mest an på hvordan stå'a er "mellom ørene". Sist vi var på banen var hun superbrunstig, og det var ikke vanskelig å få med seg gitt..... hehe. Kapasitet og steg har hun, men mangler rutine. Vi har enda to muligheter igjen, så vi får ta det som ei fin treningsøkt ;-)

Nevvi sa...

Det eneste positive med å ha rød hest er vinterstid når man skal ta bilder ute!

Så bra at teipet bitt var et godt alternativ. En presisering i reglementet sier nå at alle bitt uten stålkjerne skal ha sikkerhetslenke i tillegg. Dette betyr at svampebitt (og Ball sitt favorittbitt, fransk lærbitt) må utstyres med dette. For min del tror jeg at jeg da er like langt i å finne et egnet bitt, for den kjettingen tror jeg ikke han setter pris på. Dog har jeg gått til innkjøp av det, og skal prøve det en av dagene.

Elisabeth Jensen sa...

Spent på hvor mange av de som bruker svampebittet har fått med seg forandringen i utstyrreglemanget.

Sunflower er utrolig flott frøken, vært morro om hun klarte mønstringsløpet for dere. :)

Hvor kjøper dere sånn teip?

Annelise Wara sa...

Hehe, rød hest mangler i vår egen samling, men jeg tviler på at det plopper ut noen røde av Rigeljenta, trur nesten hun mangler det genet (?)!.

Svampebittet har jeg bestilt, og ikke fått enda, Hva er det i midten der da? trodde nesten det hadde en "sikker kjærne" under svampen ?

Jatakk, hadde vært veldig ok å klart mønstringen på forsøk nr 1 ja, men vi tar det som det kommer.

Latextapen har jeg fått tilsendt fra Yvonne :-D For å prøve, og det funker veldig bra. Fant det på nett; http://www.abitmore.no/?vis=produkter&pfid=5202&pfid2=5200

Kr 99,- for en hel rull, skal vel vare "livet ut" den da? Må nesten bestille en slik en - siden Sunflower synes bitt med tape var ok :)

Nevvi sa...

Svampebittet er helt bøyelig så jeg tviler på at det er stålkjerne der.

Elisabeth: De har det på Jarlsberg hesteutstyrsbutikken. Heter Sealtex (grønn eske) og står like ved animalintexen).

Elisabeth Jensen sa...

Får se etter det nesten gang jeg er på Jarlsberg.

Svampebittet har ingen stålkjerne nei, der er det nylon kjerne.