mandag 17. januar 2011

Bli med på ridetur i marka ?

Fredagen var en nydelig vinterdag her i Stjørdal; sol fra blå himmel, vindstille, samt noe få minusgrader. Da ble det skikkelig tur i marka for meg og våre to “tvilling-sjeler”; Ardvinna & Eldjenta. De faktisk veldig like i gemyttet disse to, og det er rart og tenke på at Rigeljenta bærer på et føll som blir halvsøsken til begge – rent genetisk i det minste. Kanskje jeg ikke trenger å spekulere så veldig på hva slags gemytt den folen vil få ? H'*n MÅ jo bare få det samme glade, utolmodige, ivrige og treningsvillige vesen som sine større søstre ;-)

Men – tilbake til turen, Eldjenta fikk være med på tamp, her står vi klar for tur;

2011-14jan_01
Rart å tenke på at lille føllet mitt har blitt ei stor og flott hoppe :)

2011-14jan_01[7]
Så er det på tur, innover marka, Ardvinna først, og Eldjenta må på denne stien bare finne seg i å gå bak (og det liker hun ikke så veldig akkurat …!) hehe.

2011-14jan_02
Så har vi kommet oss over skogen til Remarka, og er på vei vidre i marka, og er snart kommet oss til løypa’s høyeste punkt. Her har Eldjenta kommet seg opp på siden, og endog til forbi Ardvinna, og det liker sistnevnte IKKE! (jeg får trimmet mine armer på en slik tur….!).

2011-14jan_03

Ørene på topp igjen, Eldjenta er passert ;-) Og vi er snart på toppen!

2011-14jan_04

Vi skal nedover og nedover, for så og snu – og løpe omkamp opp til toppen igjen:) Ardvinna synes fremdeles ikke noe om at den lille (store) røveren sniker seg opp på siden og på død og liv skal ha mulen forran! “Å den ungdommen!!” hihi. OG, vi kan ikke klage på treningsmulighetene slik vinteren har vært, bedre kan det ikke bli!

2011-14jan_05

Lang, slak bakke nedover og nedover før vi snur og løper opp.

2011-14jan_06

Nesten helt i bunn, og vi snur straks og kappløper opp til toppen ignen (gammen). Og joda, Ardvinna blir fremdeles en smule snurt når Eldjenta sniker seg opp på siden – og forran!

2011-14jan_07

Så har vi løpt hele løypa til topps igjen, og skal ned i “andre enden”. Har prøvd å fotografere brattbakken her, men det går ikke an å få fram hvor bratt det er på bilder :-/ Men dette er en skikkelig styrketreningsbakke, ca 200 m lang, og har en stigning på 20% – det ER faktisk veldig bratt, og damene får virkelig brukt rumpemusklene sine når vi går opp denne kneika. Når Ardvinna ikke har med Eldjenta på tamp, tar vi gjerne flere drag i bakken der, etter vi har varma opp skikkelig opp.

Sånn, takk for turen damer :) I dag regner det *liker ikke* !! Får håpe det bare er forbigående, og at resten av vinteren blir like fin som den har vært til nå.

Annelise

2 kommentarer:

BenteB sa...

Å, så herlig det ser ut! Supervinter og samarbeidsvillige hester - er sånn det skal være det... Her har vi speilholke og et stk hingst som ikke vil gå pent ved siden av muttern lengre... :P

Annelise Wara sa...

Supervinter er erstattet med isholke :( Skitt, nå som vi hadde det så fint. Men vi kan ikke klage, vi har hatt sånn stabil fin vinter siden begynnelsen på november. Vinterens første holkeføre her nå. Får håpe det er forbigående, og at vi får tilbake det fine vinterføret.

Dette med hingst på tamp har jeg ikke spesielt gode erfaringer med.... :-/ Litt enklere med disse hoppene der ja :)