tirsdag 25. januar 2011

Fjerdeplass på tung bane !

Det ble som vi fryktet; veldig tung bane på Leangen i går. Helt klart tungt for alle hestene, men noen takler “gjørmehavet” bedre enn andre, og for Ardvinna var det langt i fra noen fordel med tung bane, tvert imot !! Det var autostart, og siden vi ikke aner om hun har gått bak bilen før, sendte vi kusken og hesten ut i autostartprøve i varmingen. Med fasit i hånd var det bare dumt. For ikke var hun redd bilen, og hun hisset seg veldig opp og ble litt “dum-stri”, brukte seg vel mye i den startvogn prøven. Jaja, men hadde vi valgt å STÅ OVER startvogn prøven, og fått en dårlig start pga at hun ble redd og ikke ville opp til bilen, hadde det vært like feil, så slikt vet en ikke på forhånd.

En annen feil jeg gjorde, i etterpåklokskapens navn ;-) var å gi henne fri fra sista arbeid på torsdagen. Tidligere har jeg ridd henne lørdag, men nå ville vi prøve å gi henne fri, for å se om hun kunne “lade batteriene” ENDA mere. Men nei, søndags kveld så jeg det var “ulurt" !! for da jeg tok inn hestene til kvelds, var hun stivere i bekkenet enn på lenge  . . . JAJA, det vet vi det OGSÅ, damen må holdes i gang, og rides i galopp og dressur et par dager før løp!

Bilder fra varmingen;

2011-24jan-4pl_01

Autostart prøve over.

2011-24jan-4pl_02

Hun løste bra ut i starten, og var i tet relativt raskt. Der drog hun unna litt vel stri, og trakk hele feltet i gjørma. Det kostet litt for mye, og hun ble fraløpt like før mål av tre hester. Mai Elena til Lena på Skatval vant løpet, så seieren havna i bygda :-) Men bevares, vi er veldig fornøyde med Ardvinna sin innsats, også kusken var fornøyd med damen.

Nå blir det løsgjørende et par dager, så tar vi rideturer i marka. Neste oppgave for Ardvinna blir muligens om 14 dager, vi står i allefall over Amerikaner løp om ei uke, og regner med å melde til 7 februar om alt er som det skal være :)

Annelise

Ingen kommentarer: