lørdag 15. januar 2011

Lokalkjøring :)

I dag har Becky’s Sunflower deltatt på sin første lokalkjøring, og det gikk veldig greit. Hun er jo litt heftig i topplokket damen, og jeg var veldig spent på hvordan hun taklet å komme til ny travbane (Orkdalen Tråvpark), men det var ikke grunn til så store bekymringer. Hun oppførte seg pent. Ble som vanlig akutt brunstig da vi kom inn i ny stall, men står som en prest under påseling etc. Der er damen veldig snill og flink. Hadde på forhånd avtalt med travtrener Atle Eggan at han skulle kjøre henne i selve løpte, men varminga tok jeg selv.

2011-orkdal_01

2011-orkdal_02

Når jeg sier hun oppførte seg pent, så snakker vi ikke direkte “gammelvallak” a’la Vinge Blessen her altså. Det er litt mere futt i damen enn som så. Men tatt hele damen i betraktning, så fikk hun godkjent i dag når vi snakker “røverstreker”. Selve løpet var stengt ved kr 15.000,- . 40m godtgjørelse for 3-åringer. 6 hester var meldt, 5 møtte, og Sunflower kom på en fin 4.plass.

2011-orkdal_03

2011-orkdal_04

Bildene over fra prøvestart, og nedenfor fra selve løpet hvor Solsikka ligger i lederryggen:

2011-orkdal_05

Vi hadde ikke “brutale” ispigg i skoene, og hun hadde ikke feste nok mente kusken. En problemstilling vi ikke hadde reflektert over på forhånd; på Leangen er det stort sett bar sandbane om vinteren, ikke isbru som i Orkdal. Men til tross for at hun gikk løp med “bakglatte ski”, så gikk hun 2 sek fortere enn i mønstringsløpet for kort tid siden (gikk ca 1.28 i dag), så det går framover med damen !!

En flott dag i Orkdal! Mens det blåste storm (eller frisk bris som metrologene kaller det) i Stjørdal, var det vindstille og behagelig i Orkdal (heldigvis – tørr nesten ikke tenke på hvordan et fyrverkeri som Sunflower ville opplevd travløp i full storm … ;-) .

Annelise

2 kommentarer:

Elisabeth Jensen sa...

Så morro. Vi startet lokalkjøring med Takeover også tidlig som 3åring før vi begynte og bevege oss ut i løp.

Så morro at hun rekordfobedra seg så mye selv med dårlig feste.

Lange ispigger er ikke gull for bakknær, men nødvendig på slike baner desverre.

Annelise Wara sa...

Takk for det :) Det viktigste for oss er jo bare å forberede damen på det livet hun skal leve videre som traver, og da helst på en positiv måte som i dag. Vi har små "klinka-brodd" i skoene, vil ikke ha "monsterpigg" jeg - spesielt ikke på unghester. Men det går mot vår, og piggsesongen varer ikke evig, og jeg gleder meg til vår og sommer, OG sommerbaner ;-)

Løp blir det nok ikke enda nei, prøvekjøring før 1.mai er målet, så får vi gjøre opp status da, og se hvor langt hun har kommet i sin utdanning :)