lørdag 1. januar 2011

Velkommen 2011 :-)

Så er det tid for å venne seg av med å skrive 2010, og lære seg 2011 ;-) Det nye året starer slik det forrige sluttet; med snø ! Hvit og fin vinter har vi i allefall, og hestene fikk nyte årets siste dag ut i skikkelig snøvær. Eldjenta fikk seg en kjøretur, den siste som åring, nå er hun faktisk blitt 2-åring, og skal trene for mønstringsløp i 2011! Tenk så fort tiden flyr. Værens Pia har vært til oss i 1 1/2 år, og nå er hennes oppgave hos oss gjennomført. Hun har akkurat reist tilbake til eier. Utopia har takla dette veldig bra. Hun er jo tross alt i vante omgivelser, med sine venner, og har den siste tiden vist relativt liten interesse for mora (med unntak av puppen ;-)

Ardvinna;

31-12-2010_08
Var ute på en siste “lungeblåser” 30 des, og står nå “på ladning” fram til comeback i travbanen i morgen. Det er over et år siden sist hun gikk travløp på Forus travbane, og nå skal hun endelig debutere på Leangen for oss:

02-02-2011-løp1

Hun har nr 6, og starter sammen med de fleste andre på tillegg. Andre H. Stensen kusker, og han er såpass rutinert at han trenger neppe noen “kjøre-ordre”. Det eneste han får beskjed om er at mærra er diger, og neppe noen sprinter… men det tror jeg han finner ut selv også. Jeg tror hun er relativt godt trent, og ganske sterk, så det beste er vel å holde et jevn høyt tempo hele veien, og satse på at de små, speedige sprinterne er utslitte når det tutes for oppløp ;-) hehe. Traver hun ned mot sin rekord skal jeg være meget fornøyd uansett om DET holder til premie eller ikke.

Sunflower;

Har vært ute å “vist tenner” … :-/ eller, det jeg så mest av var baksko!

31-12-2010_01
Onsdagen i romjulen var jeg ute å kjørte en liten tur. Solsikka har hatt fri siden mønstringsløpet. Kjørte (heldigvis) med trykkvogna, som er stor/bred/tung og stødig! Tenkte jeg skulle kurere hennes uvane med å steile med en steilereim under magen, siden springereim ikke stopper damen. Hun var veldig klar over denne reima før vi kjørte ut, jeg brukte mye tid på å legge den mot magen og teste ut damen. Hun merka godt det var noe der, men etter vi hadde jobba litt med saken brød hun seg fint lite. Hun tuslet pent og pyntelig avgårde, og var egentlig passe “laidback” til at hun har hatt fri en uke. Da vi kom ned til Byahaugen og skulle snu, gjorde hun som hun har for (U)vane, steila rundt!! Da sa det bare PANG! For det gikk ikke, reima under magen stoppa steilinga, og DET likte ikke Solsikka!!! Hun ble meget sint, og slo, slo og atter slo.

Hadde selvsagt på slagreim (jeg kjenner lusa på gangen, den damen kjøres IKKE uten slagreim), så hun ble i det minste delevis stoppa i sine slag. Siden hun ikke ga seg, ble hun styrt ut i grøfta – på jordene, og fikk stå der i dypsnøen og tenke seg litt om. Hadde planer om å kjøre henne trett i snøen, til hun ga seg. Men DET gjorde hun ikke. Etter en stund, men mange flere forsøk på å slå, fant jeg ut at slik kunne vi ikke fortsette, da ville hun ødelegge sine bakbein, for vogna er solid. Etter hvert ble damen såpass sliten, og jeg kom meg opp av setet, fikk plukka av steilereima, og VIPS – damen oppførte seg som normalt. Kjørte en tur i skoen inn til Møssjøen etterpå, og hun fikk jobbet seg litt svett, og resten av kjøreturen gikk fint – HELDIGVIS!. Hun er selvsagt tykk i et bakbein nå, har litt småsår på utsiden av høyre bakfot, så nå renser vi sår, og passer på at det ikke går lymfangitt i “skiten”. Har vært i kontakt med veterinær Lise, som vil se på beine om nødvendig. Hun er ikke halt, men er øm rundt småsårene. Blir litt hevelse i løpet av natta, men går ned etter en tusletur med mat-far Jørgen :) Jaja – denne damen, det er temperament ute går her !!

Rigeljenta;

Er blitt diger :))

31-12-2010_03

Det er mindre enn 4 måneder til termin, og jeg må vurdere å bytte ut dekken med telt ;-) Nå har hun satt såpass vinterpels, at hun går uten teppe på normale dager. Men snør/blåser det, får hun på seg “vindskydd”. Rigeljenta er ei klok gammel damen, som vet at sola har snudd, og startet “avpelsing”! Blessen har tidligere vært førstemann til å slippe vinterfrakken, men i år blir han slått av gamlemor gitt, hun er i full gang med å felle pelsen :) Det er svær mye å ta av, så jeg skal vel tygge/spise/spytte hestehår noen måneder nå …. hehe. I år har jeg liksom “logga litt av” dette svangergskapet, siden hun kastet sitt føll i fjor etter halvgått svangerskap. Men nå er vi godt over halvveis, og snart inne i siste trimnester. Jeg har begynt å tro på at det kommer en fole i vår nå :-))) Og hjelpes for et spennende føll det blir, med Moe Odin som pappa – wow – dette er nok den mest spennende parringen for Rigeljenta ever! Jeg ønsker velkommen til et føll med Rigeljenta sitt løpshode/vilje, og Moe Odin sitt steg :-D !!! Har også skrevet kontrakt på Moe Odin for nesten år, og det kan godt hende det blir siste føllet på gamlemor det. Vi får se, hun er ikke noen ungfole lengre, og skal få slippe avlsboksen FØR den blir en belastning for damen!

Siste dagen i 2010;

31-12-2010_04
Bromle-mann blir vartet opp av to unge, fine damer. Eldjenta og Utopia gir Bromle ryggmasasje :-)

31-12-2010_05 31-12-2010_06

Utopia og Eldjenta slukker tørsten, bærer ut varmt vann, og det setter flokken pris på om vinteren :)

31-12-2010_09

31-12-2010_10

“Like barn leker best” – Utopia liker Bromle godt, han er ikke så stor, men han passer på å markere hvem som er sjefen, akkurat når det kommer til det, så er det ikke størrelsen det kommer an på. Men stort sett er de veldig gode busser de to, og både Bromle og Eldjenta leiker og herjer en del med Utopia, som er som unger flest; full av energi !!

31-12-2010_11

Her er Utopia sammen storebror Vinge Blessen :) Selv om det ikke er mere enn 3 hvite hår i panna på lillesøster, er det mye likhet ute å går her; de har akkurat samme blikket, og kanskje får Utopia samme fine brunfarge som storebror også ? dog uten hvit pynt ;-) Forøvrig kan lillesøster godt bli litt større enn storebroren, og noe edlere i typen, Blessen er en skikkelig kraftig plugg, som tross det har en rekord det lukter svidd av (1.24.9 – som er BRA!!:-)

Sånn, det var litt fra fjorårets siste dag, nå det det nytt år og nye muligheter, og vi ser fram til et år med noen flere muligheter på løpsbanen enn 2010, som er det magreste året på lenge her i gården.

Godt Nytt År !

Annelise

2 kommentarer:

Camilla sa...

Gratulerer med et fint løp av Ardvinna. 3 pl er bra etter så lang pause!

Annelise Wara sa...

Tusen tusen takk :) Det var utrolig deilig og en gledelig start på det nye året :)