tirsdag 8. februar 2011

Tapper etter galopp!

Da kom det første “smultringen” for Ardvinna i vår eie, aldri morro å “tape” travløp, men samtidig må vi glede oss over at Ardvinna gjorde en strålende opphenting etter den fatale startgaloppen. Hva som egentlig skjedde i starten er noe usikkert, kusken sa hun snubla, og dermed feila. På TV opptaket ser det ut som hun var litt stri, ville mere enn hun klarte og feila pga det, fordi hun snubla kanskje ?. Uansett; teit, og Blekkan fikk henne ikke ned i trav igjen før farten var omtrent 0, sto igjen og galopperte på stedet !! Akk ja, det ble for mange meter tapt (50 – 60 meter ??) og på en sprint er det umulig å ta igjen så mye. Men hun prøvde, virkelig, DET skal hun ha. Når hun endelig hadde funnet travet og rytmen, fløt det veldig bra, og farten var stor. Hun tok igjen feltet og kom vel i mål som første hest uten penger. Blekkan var fornøyd med innsatsen etter galoppen, men i travløp skal de jo helst BARE trave … :-/ Hun kom i mål med tia 35.7. Hvor mange sek en kan trekke fra pga alt hun tapte i starten vet jeg ikke, men det gikk fort, langt raskere enn sin personlige rekord – det får vi glede oss over.

2011-7feb-upl_01

Det som er gledelig (sett bort i fra “smultringen”) er at vi har kontroll på bekkenproblematikken nå. Travet flyter fint, og det ser ut som hun er sterk nok til å tåle travløp godt nå. Det er helt klart enda mye mere å hente på styrke, og det jobber vi med. Men nå er hun rett og fin i kryss/bekken, og setter muskler riktig. Det er ikke antydning til “jumpe-trav”, og hun står godt på begge bakbeina etter løpet. Dette bekkenet til Ardvinna har gitt oss en del hodebry, og jeg kunne sikkert tatt en Bachelor i bekken nå (cand.bekken hehehe). Men nå er hun i gang, og tåler dette bra !

Må innrømme vi hadde håpe på litt bedre plassering i går, og dermed litt flere startpoeng. Neste mulige løp før Ardvinna er V75 helga på Leangen den 19 februar. 3 – 15 kaldblods 25.000 – 75.000,- kr. Tillegg 20m ved vunnet 40.000kr. Vi må jo uansett melde, så får vi se da, om vi har nok poeng til å få være med :-)

Annelise

2 kommentarer:

Julie sa...

alltid kjipt med startgalopp, men farta og viljen er det jo helt klart ingen ting å si på så da er det bare å jobbe på :)

Lykke til videre, krysser fingre for V75 ;)

Annelise Wara sa...

Ja, den galoppen var utrolig teit ! De skriver i TGN at det var "solid opphenting" - og det er det vel ingen som kan være uenig i. Får satse på at neste løp blir uten galopp :)) Spesielt om vi kommer med i V75 ;-) Men vi får se. Lite poeng, men det er også lite hest i lavgrunnlagsløpene for tiden. Blir spennende!!