mandag 14. februar 2011

Til minne om Rigeljenta.

Født 25/6 1991, død 13/2 2011.

Morsdagen bød på store kontraster, fra glede til sorg. Hele flokken gikk ute som normalt i går, i strålende sol, og en flott vinterdag på Trøen. Selv kjørte jeg ned til middag kl 16:30, da var alt som normalt. Jørgen jogga opp til kvelds for å ta inn hestene, og finner Rigeljenta død i luftegården. Hun var varm enda, og hadde nettopp dødd. Ingenting tyder på at hun har hatt noe “dødkamp” eller kramper eller noe, hun har rett og slett segna om. Et slitent hjerte hadde sluttet å slå :(

Hun ble 20 år gammel, har gått som aktiv traver i 5 år, og viet resten av sitt liv som mor. Totalt 9 føll har hun båret fram, og hun har viste seg å nedarve avkom med et STORT talent.

1998-rigeljenta

Som løpshest gikk hun totalt 37 løp, med 4 førsteplasser, 2 andreplasser og  5 tredjeplasser.  Bestenotering er 28,3aK, og hun tjente tilsammen kr 86.900 på 90 tallet. Da ble karriæren stoppet av skade, og hun ble satt i avl.

Jeg kjøpte henne høsten 2007, og det første året hos oss ble hun mosjonert litt;

rigeljenta-tur-9des2007_022008-07okt-line-jenta_01

Og jeg må med hånden på hjertet faktisk si, at jeg aldri har ridd en kaldblodstraver med slikt SPENST i sitt steg, endog til i en alder av 17 år, og rett fra “avlsboksen”. Ikke rart hun har gitt gode travere, med slikt et steg og slik stå-på-vilje som hun hadde.

Høydepunktet i vår eie ble jo selvsagt Eldjenta sin nedkomst;

Som har vokste seg stor og flott, og er (heldigvis) veldig lik som mor;

For to år siden var Rigeljenta drektig med Spikeld, men kastet sitt lille hingsteføll etter halvgått svangerskap. Alerede da fikk vi vel en liten “advarsel” om at hun begynte å dra på årene. Etter å ha diskutert med flere veterinærer, ble hun satt inn igjen våren 2010 med drømmehingsten; Moe Odin, tok seg på første forsøk, og har siden blomstret som drektig.

To månder før termin er det altså over, på selveste morsdagen døde vår kjære avlshoppe. Et slitent hjerte har sluttet å slå, hvil i fred kjære “mor”.

Annelise :’(

1 kommentar:

Anonym sa...

Fine, fine jenta.