torsdag 17. mars 2011

Det beste vårtegn :)

Er når hestene slipper vinterpelsen ;-) Da går det definitivt mot vår. Hos oss har de startet for lenge siden, og hvert år er det Vinge Blessen som starter først, men i år var Ardvinna den første til å slippe. Kommer sikker litt an på om de er i trening etc, for traverne var raske med å slippe årets vinterfrakk. Blessen har vært barbert i flere år, opp til flere barberinger i året på ham, for der snakker vi pels i bøtter og spann!! I år har han fått beholde vinterdyna på, og han har vært i full røyting lenge. Men det tar jo aldri slutt!

I går hadde jeg planer om å ri en tidlig tur på Blessen og ha med lillesøster, ri i marka før sola fikk jobba med snøen (frost om natta – masse fine traktorspor som holdes harde pga nattefrosten). Skulle bare koste av gutten litt, så ble det storjobb i stedet ;-) Tok en skikkelig runde med børsten, og etter en stund var jeg såpass sliten i armene at jeg ikke orka mere børsting, men det gav resultater:

Det er ikke første haugen jeg har børsta av i år, men forhåpentligvis snart den siste. Pelsmonster er rette ordet, jeg har ikke opplevd maken !!

Sola steika godt i går, og de ble svette begge to av en liten tur i Hjelpdalen og nedefor Beistadmoen. Utopia løper løs der nede, og oppfører seg som ei bikkje som løper fram og tilbake forran Blessen. Hun ble svett i går hun også, har bra med vinterpels enda, og løper så masse – dobbelt så langt som Blessen, og ble sliten på slutten (eller veldig varm :-)

2011-pia16mars_01

Mange bakker som ble løpt ned og opp og ned og opp ;-) Mens Blessen tusla rolig og “sparte krefter” ;-)

2011-pia16mars_02

Begynner å bli sliten og varm nå, ikke rart slik hun løp :)

2011-pia16mars_03

2011-pia16mars_04

Regner med hun vil sette pris på sommerpels snart lille damen, snakk om å gå varm, ikke så rart når en løper rundt i ulldress :)

Eldjenta fikk en kjøretur i går hun, og der er det nesten ikke vinterpels igjen, så hun slapp å bli så kokvarm i sola, jobber så bra og synes livet er deilig – både jeg og hestene i sola :))

Annelise

Ingen kommentarer: