tirsdag 8. mars 2011

Tungt !!

Ble det for Ardvinna på Leangen i går. “Hu er rett og slett for svær når banen er såpass gjørmete” sa kusken da han kom i mål med henne. Og ja, for stor, eller ikke sterk nok enda til å bære den store kroppen og det lange steget på gjørmebane! Styrkemessig er det mere å hente i bakparten, når snøen forsvinner blir det klatretrening i alpinbakken igjen  :)

Jeg hadde håp om trippelplass når jeg så listene komme i forrige uke. Men håpet forsvant nok litt da jeg så hvilken bane det ble. Det er andre gangen Ardvinna er ute å løper på slike baneforhold for oss, og andre gangen hun er sliten og legger litt av før mål. På fastere underlag har hun plukket konkurrenter på oppløpet, men i gjørma blir hun for sliten stakkar. Jaja, det ble nå en hederlig 6.plass og “mat-penger” for damen, det får vi ta med oss med glede :)

Nå blir det noen uker uten løp igjen, for neste ok mulighet for henne er ikke før 28 mars. Vi skal bare kose oss og trene masse og riktig fram til det løpet, så får vi håpe at våren har kommet da, og at det har tørket opp litt slik at det blir tørrere og fastere bane :)

2011-7mars-6pl_01

Her passerer de etter en runde, Ardvinna måtte gå i “dødens posisjon” (utvendig for leder) hele løpet, og det suger krefter. Vinneren; Nordlirappen, var knallgod i går, lite å gjør med han, vant med 50 – 60 meter han !! En liten og kjapp kar som sikkert kommer til å vinne mange løp framover :)

Jeg varmet henne selv, og Jørgen tok en HD video (“sakte kino” – for spesielt interesserte). Hun ligger på og er veldig stri. Har bestilt med en Stubben travbitt med sånn EZ kontroll, enda et nummer mindre enn det hun har på seg, og håper det kanskje vil virke positivt slik at hun blir mere regulerbar, og ikke bruker så mye krefter på å være stri (bortkasta energi frøken!!):

(lysflimmer pga “sakte-kino-filming).

Hun traver pent nå, men jeg er enda ikke helt fornøyd med bekken muskulaturen, en “Bachelor” i bekken er ikke nok her ;-) , jeg må nok opp til mastergrad for å finne helt ut av dette gitt ;-). Merker det etter travløp, at det ikke er like smidig med “tøy og bøy” etterpå, så hurtig trav virker noe negativt på muskulaturen – uten at jeg riktig vet hvor og hvorfor enda. Etter en uke med turer i marka og bare galopp er hun helt kattemyk igjen, så den slags aktivitet virker ikke inn negativt på hennes problem. Sitter nok dypt inne i bekkenet, og krever mere styrke og mere “tøy og bøy” for å holdes i sjakk.

Annelise

Ingen kommentarer: