mandag 25. april 2011

Påske – med smak av sommer ;-)

Vinteren forsvant jammen meg like fort som den kom :-) Etter 5 1/5 måned med “kronisk” snø, ble det sommer “over natta”. Nesten som  vi har hoppa over våren i år, for de to siste dagene har vi hatt sommerdager, med tempraturer over 20 grader !! Rett og slett fantastisk.

Fra snøføre/regn, ble det sol fra skyfri himmel og det rakk knapt å smelte før gresset grønnes og bjørka har fått “museører”, dette er noe jeg virkelig LIKER :))

Hestene har fått fine trimturer, og i helga fikk gammelvallaken være mentor for Eldjenta. Vi tok turen over til travbanen, Jørgen gikk med Eldjenta, mens Blessen og jeg kjørte. Blessen syntes det var STAS og kjøre vogn igjen, og pensjonisten hadde det travelt på stallgulvet;

Det er som i gamle dager dette, en utolmodig hest på stallgulvet, synes jeg somler !

Jørgen og Eldjenta jogger over før oss, de har vogna på banen, og går turen over skogen, jeg foretrekker “latmanns varianten” ;-)

blessen-23april_01

Blessen tripper stolt og glad i vogn igjen :)

På banen står Jørgen og Eldjenta klar til økt;

blessen-jenta-23april_01

Noen runder i lett “tempo” trening ble det på hestene, jeg hadde ingen tanker om at Blessen skulle være så full av løpslyst og pågangsmot, og vet at neste gang er det tømmer MED tomløkker, og ikke web-tøyler som gnager fingrene mine i stykker pga et stykk stri og villig gamp! Phu for en traver, Blessen langa avgårde i klokkerent trav og nydelig kattemykt steg som i gamle dager (pokker ta denne hjertemuskelbetennelsen, for gutten er TRAVER, i sinn og skinn, men ikke hjerte  … :(

jjenta-23april_01

Eldjenta jobber BRA !! Har et svært langt og spenstig steg, krever masse grunntrening og styrke for å bære dette steget, og her er det fremdeles grunntrening som blir hovedprioritet framover. Etter økta på banen var ferdig, sela Jørgen av, og gikk hjem med Jenta, mens jeg og Blessen kjørte skogen tilbake.

Sol og varme setter fart på hormonene ;-)

Dagen derpå, i luftegården, får de to tenåringes jentene (Sunflower og Eldjenta) en akutt superbrunst, og sto som fortumla, og forvirra damer i et kaos av hormoner. Det var et rart skue i luftegården. Lille Utopia hoppa rundt i pur glede over de to “rare” tenårings damene, som ikke helt forsto hva som reiv og sleit i kroppen; hormoner damer"! – masse hormoner ;-)

Ikke så lett når brunst og hormoner fullstendig tar overhånd, og samtidig her de ei lita loppe av ei åringshoppe som spretter rundt og synes tenårings jentene var rare :) snakk om å blir satt helt ut avkontroll, ikke lett når hormonspeilet går til himmels av sol og varme ;-)

Vinge Blessen, Ardvinna, Blessen og Bromle overser ungjentenes hormonsjokk med stoisk ro, kanskje de setter pris på at pubertete er et tilbakelagt stadie ?

Annelise

Ingen kommentarer: