fredag 22. april 2011

Sunflower klarte det :-D

Jepp, da står hun med godkjent prøveløp før 1 mai, og årets første mål får damen er i boks :) I grunnen i overkant av hva en kunne forvente med tanke på at hun ikke ble kjørt inn før i juli 2010, altså bare 9 måneder siden. Hun har klart både mønstringsløp for 2 åringer, og godkjent prøveløp før 1.mai som 3åring, og får derfor henta ut en finfin bonus fra DNT sitt “kom i gang å tren” budsjett ;-)

I fjor høst da vi starta ut med forsiktig trening, merka jeg fort at hun tok til seg treninga som en svamp! Sjelden (eller skal jeg driste meg til å si aldri?) har jeg opplevd at en hest tar til seg, og nyttegjør seg trening, så godt som Sunflower. En diger strek i regninga i høst var en førkjølese hun pådrog seg, og vi mista en måned verdifull trening. Da trodde jeg virkelig at mønstringsløp ikke var innen rekkevidde. Men Sunflower er ei tøff dame hu :)

Hun har ekstremt lav hvilepuls (står med 27 under påseling), og en veldig god hjerte/lungekapasitet. Akkurat passe stor (hehe inhabil jeg ? nei, men hun er 156 på manken), og veldig kraftig bakpart, det er solide lår på damen, og hun har en eksplosiv styrke. MEN – hun er litt eksplosiv i topplokket også, noe hun har felles med både mor og søster (Bella Coal og Mighty Lady).

I går tok vi turen til Orkdalen, der liker hun seg, litt mindre forhold enn på Leangen, og veldig fin bane. Hun oppførte seg meget pent i går, ikke noe tull og tøys i hesteringen, og skal hun fortsette å vokse slik med oppgaven, så lover det utrolig bra :) I banen våkner “villdyret” i damen, og kusken mente etter løpet at vi må prøve å plukke av skylapper og se om det roer henne. Hun blir rett og slett for hissig og heit i første sving, og feiler. Nå ble det faktisk to galopper i går, hun tok raskt igjen feltet etter første galopp, og fikk en annen innenfor som feila, og da kom det en kort “smitte-galopp”. Så hun har løpt fort mellom galoppene, det er fart i disse beina. Må jobbe litt mere med hodet nå, og justere litt på utstyr å se om det kan roe damen en smule. Balansemessig fungerte hun veldig godt i går, så det er ikke noe “feil med travet” som gjør at hun feiler, det sitter i hodet.

2011-orkdal21april_03

Bilde tatt i siste sving før oppløp:)

Nå blir det påskefri noen dager på Sunflower, så blir det rutineløp med litt justert utstyr (enten plukker vi av henne de 3/4 skylappene helt, eller bytter de ut med 1/4 “lapper” – kusken avgjør), så får vi ta det derifra :)

God påske til alle der ute, håper den blir flott :))

Annelise

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hipp hurra og gratulerer! Ingen tvil om at denne hesten har havnet i rette hender!

Vestfoldsjubel fra elx & co

Annelise Wara sa...

Takk for det elx, og gleden er på vår side. Spesiell dame, men utrolig moro å jobbe med. Hun har nok det lille "ekstra", og tror hun stallens ukronede Dronning ;-)