tirsdag 7. juni 2011

Ardvinna vinner igjen :)

Ardvinna’s 3 seier kom i går på Leangen, snakk om HOPPE :-) Endelig ser det ut til at vi har funnet diverse løsninger på mange av de probleme hun har slitt med, og nå har det løsnet til gangs. Hun har nå startet totalt 20 løp i sitt liv, og vært på trippelen halvparten av løpene, det er pen statsistikk det :-) . Andre H. Stensen fortjener ros igjen, han har også funnet et opplegg i banen som fungerer meget bra, og sammen gjorde de en strålende jobb der ute i gjørma. Nå var det ikke sånn bane i oppløsning slik det blir i vårløsningen, men litt regntung og grisete bane. Vi snakker møkkete hester og kusker !!

Med startspor 10 bak bilen ble det naturlignok et opplegg “bakfra” denne gangen også. En relativt rolig førsterundte, og de som kriga i tet og åpna i 28 tempo fikk nok føling med melkesyra på slutten av løpet. Etter en runde ble Ardvinna dratt ut i 3. spor, gikk en dryg runde i IKEA svingen, og plukka hester på siste bortre. I utgangen av stallsvingen ble hun lagt i angrep, og gikk til mål som en hedershest :) Hun var rett og slett best i går :))))

Etter løpet er ble det en skikkelig dusj av både hest og utstyr, så ut og kose seg med masse grønt gress. Det er i grunnen noe som forundrer meg, at det er SÅ masse gress tilgjengelig på Leangen; er det ingen andre som får være “kantklippere” etter løp ?? Travbanen er full av hester OG gress ? Bra for oss, Ardvinna får spise masse før vi setter kurset til Stjørdal igjen;

2011-juni06--seier_01

Opplegget før løpet og uka som gikk;

Siden det ble to løp på rappen for Ardvinna, har vi bare tatt det stort sett rolig i uka som gikk. Litt “ristlaus-løsjogging” på ridebanen tirsdag, fri onsdagen, og ukas eneste trening var på torsdagen. Da fikk vi en flott ridetur sammen Line & Polo :) Red over til Travbanen, varma opp der og klatra i monsterbakken i terrengløypa. Så fulgte noen lange late dager i luftegården som oppladning til løpet. Hun er i så god grunnform, at når løpene kommer så tett er det hvile og rekreasjon stort sett i mellom. Nå blir det noen uker til neste løp, er litt usikker på hva som blir neste oppgave i skrivende stund.

2011-juni02-tur

Line var hjemme pga himmelspretten og langfri, og har bare kosa seg med Pologutten sin. Han fikk bare et drag i monstrebakken han, mens Ardvinna måtte klatre løype 4 ganger :-)

Ellers har både Sunflower og Eldjenta fått fin trim i løpet av helga også. Fredagen var Polo med som “støttekontakt” på kjøretur ned til E14 og opp igjen, fint for Eldjenta og ha med stødige gammelvallaker på tur.

Lørdagen tok vi med Sunflower over til Travbanen. Jørgen jogga damen over (!!) mens jeg kjørte bil, hehe. Målet for treningsøkta var bare å jogge rolige “intervaller” og se hvordan travet fungerer på flat mark, og det fungerte perfekt! Nå ser det ut til at hennes skader er historie, og vi kan gradivs øke intensiteten i treningen for Solsikka vår.

2011-sunflower-4juni_01

Vi hadde selskap av Trollmix og Marie de første “heatene”, og jogga det siste alene, og det er veldig godt å kjenne at travet flyter og at rumpa/skinka er restituert og fin igjen :))

På søndagen måtte mentor Vinge Blessen “på jobb” igjen, han fikk være med Eldjenta over til Travbanen, og snakk om glad gammelvallak. Selv om magen bærer preg av beiteliv, strutta han over av glede og energi over å få være traver igjen, det karen liker å trave :)

2011-trening-5juni_02

Med kusk i joggeantrekk, jogger blessen med toppa ører SÅ happy avgårde !

2011-trening-5juni_01

Også Eldjenta trava i fint driv, rolig tempo, med hovedvekt på rytme og balanse :) Hun tuller litt i blandt, men legger seg i sela og jobber bra når hun får gå i 2.spor og “pushe” Blessen litt, det liker ungjenta vår.

2011-trening-5juni_03

Unghestene slipper å trekke vogn gjennom skogen, siden Jørgen er så sprek, så jogger han likeså godt damene over (!) Jeg foretrekker å haike med hest, mere min stil ;-)

En uke med masse fin hestetrim, langhelg og kos, og seier i går, kan livet bli bedre da mon tro?

Annelise
(riktig svar; nei :-)

6 kommentarer:

Vardvinni, Spinnvinna og Iselin sa...

Nei :)

Gratulerer igjen og igjen! :D

Sioux + Biloxi + elx sa...

Tjolahopp, tjolahei og hurra!!!

Anonym sa...

Hei! flott blogg! Jeg bruker samme behandler som dere bruker på ardvinna, men jeg har en norsk ridehest. Men er det ikke slik i trav at behandleren skal hedres når en hest vinnder løp ? ;) gratulerer med seier!

Annelise Wara sa...

Hei og takk for gratulasjon.

Jeg skulle ønske du signerte med navn, slik at jeg vet hvem som legger inn kommentarer ;-) Har tidligere lukket for anonyme innlegg da det "ploppet inn" noen usaklige, mulig jeg lukker for anonyme innlegg igjen, for jeg ønsker så inderlig å vite hvem jeg "snakker med" her. Det håper jeg du har forståelse for. Gi deg til kjenne, så vil jeg svare så godt jeg kan.

Forøvrig har vi brukte et helt "team" av støttespillere når det gjelder Ardvinna og hennes tidligere problemer. Alt fra Equiterapautene; Siv Elden Lillery og Marit Sæter. Likedan har Renata Monie behandlet henne. Annica Thoresen har også jobben masse med Ardvinna tidligere. Samt at vi har hatt svært god dialog med vår faste veterinær Lise Westergren.

Selv mener vi at den kunnskap om hover og riktig verking/skoning som vi har skaffet oss gjennom Cytek sertifisering og veterinær Hanne Martine Stabursvik er en av de viktigste årsakene til at Ardvinna presterer så bra som hun gjør nå. Da dette gir meg muligheten til å trene henne hardt og systematisk over tid (uten skadeavbrekk pga leddhalthet) som en toppidrettsutøver trenger for å prestere i toppen. En hest som er GODT trent, frisk og ikke har vont i kroppen går til mål så det suser, det har i allefall Ardvinna vist i "bøtter og spann".

Jeg vet ikke hvem av de over du selv bruker, men følg gjerne opp tråden, med ditt fulle navn :-)

mvh Annelise

Merete L sa...

Gratulerer Anne lise og Ardvinna :)
Kjempestas, du har gjort en super jobb med henne!

Annelise Wara sa...

Takk for det Merete :-) Har vært mye jobb for å få Ardvinna i slik skikk hun er nå. Stor dame som er vanskelig å finne riktig sko/balanse for at det fungerer. Nå har hun gått uten sko siden første seier 18 april, og det har virkelig gjort susen :-))) Hun får ferie nå, så blir det løp fra august til vintersko-sesongen starter. Mye som tyder på at damen da settes i vintertrening, og ikke kommer ut i banen igjen før det er føre å løpe skoløs på :))