fredag 22. juli 2011

Mørke skyer . . .

Men det er bare på himmelen det ;-) Livet forøvring foregår på solsiden, uansett vær og vind ;-) Sunflower var ute på treningstur i går, og jeg frykta ei skikkelig tordenskur, men den uteble heldivis. Sola titta på oss, mens vi titta på de svarte skyene i nord-øst;

2011-sun21juli_01
Faretruende svarte og mørke skyer, som seila forbi uten en eneste dråpe :-) Helt perfekt!

2011-sun21juli_02
Skyene henger svarte over oss, men vi er straks ferdig med økta og skal tilbake til stallen, uten å bli blaut, helt ok det!

Kjøretur med Alf;

2011-alf18juli_01
På mandagen fikk Alf sin første tur i vogn hos oss, sammen Sunflower. Her står han bundet fast i veggen, og det var ikke noe problem. Ikke alle travere som kan stå bundet sånn på veggen, de er kun vant til å stå i “krysskjetting” på et stallgulv dagens travere, så dette må testes ut på nye hester. Våre er jo temt “på veggen”, og lærer det fra de er små, men nykommere må vi teste ut litt, og Alf tok dette helt greit. Ikke noe problem for han :-)

2011-alf18juli_03

Jørgen jogga Sunflower over, mens jeg kjørte Alf. Vet ikke om han er “ku-sikker” enda, men melkekyrne på Byahaugen var tatt inn for kvelden, så jeg kjørte gutten over (er ikke så sprek som Jørgen + at vi har bare ei vogn stående på lokalbanen). Men å gå skogen over var ikke noe problem, han er så kald og fin i hodet gutten, at jeg regner med at han hadde tålt å møte ei ku eller tre også. Vi får ta turen i sal på dagtid, så får Alf hilse på kyrne uten vogn første gangen.

Eljente og “Mentor Vingle” på tur;

2011-jenta20juli_02

Onsdagen var det tid for et lite arbeid på lokalbanen for Eldjenta. Hun trener veldig fin i bakkene rundt stallen for tia, men må over til banen en gang i blandt for litt travtrening, koordinasjon og “løpe-kondis”. Blessen er med på disse øktene, og storkoser seg i vogn. Han kan arbeidet utenatt han, og veit når vi kjører oppløp for siste gang, da skifter gutten gir, blir 10cm lavere og skyter fart mot mål :-) Han er høfflig i hele arbeidet, ligger et halvt hestehode bak Eldjenta og lærer henne at HUN skal ha mulen FØRST :) Men i siste sving klarer han ikke dy seg, da MÅ han bare vise at han er traver …hehe. Eldjenta svarer fiiiint opp, og forbedrer seg for hver gang vi er over. Om hun fortsetter å trene like fint, er det ikke så lenge til hun kan gå mønstringsløp på Leangen.

2011-jenta20juli_03
Store flotte Eldjenta vår, 157cm på rumpa nå, blir ei diger hoppe dette også. Straks like stor som Ardvinna hun, og jeg har “frykta” at størrelsen hennes skulle gi oss alle mulige voksesmerter etc… Hører jo om om 4 – 5 år gamle hester på 148 cm som har voksesmerter (???). Må innrømme jeg ikke vet hva det er … Ingen av de unghestene vi har hatt har slitt med slik type problemer. Jeg har trent som normalt med de hele oppveksten, uten å slite med slike “vonter”. Alle har fått innlagt noen hvileperioder i løpet av året, men ikke lenge, maks 10 dager (med mindre de har vært syke), noen få ganger i løpet av året, ellers har vi trent som normalt.

2011-jenta20juli_04

Så tusler vi tilbake til stallen en onsdags kveld, gjennom “regnskogen” ;-)

2011-jenta20juli_05

Jepp, det er litt trangt, så det er greit å vente med de yngste å kjøre skogen over, til de har fått litt mere stabilt “topp-lokk”, ikke plass til så mye krumspring i vogn over skogen.

2011-jenta20juli_06

Blessen i kjent stil; stopper og venter på de to bak. Eldjenta får spise litt hun på veien tilbake, Jørgen skjemmer bort “litj-jenta” vårres;

2011-jenta20juli_07

Bare fordi hun fortjener det ;-)

Annelise

2011-jenta20juli_08

(velkomstkomiteen på Trøen)

2 kommentarer:

Elisabeth Jensen sa...

Må le av siste bildet,,,største hesten på bildet er kbl og ikke de to vbl. hehe

Annelise Wara sa...

Ja, det er litt snedig, at vår største hest er en kaldblods :-) Og jammen kan det se ut som Eldjenta vil vokse forbi de to varme også, hun er stor allerede, overbygget bak, og på høye med de to varme over baken. Vinge Blessen er plutselig blitt bitteliten du, og får nok selskap av lillesøstra "der ned" i lavlandet.