tirsdag 12. juli 2011

På’n igjen :-)

Etter løpet forrige mandag fikk begge hoppene fri på beite sammen resten av flokken. Ardvinna har vært så knallgod at hun fortjener virkelig noen dager fri! Det har hun faktisk fått etter hvert løp nå i det siste; ut på beite sammen resten av flokken noen dager, samtidig som hun har vært i trening. Når løpsdagen har nærmet seg, har hun blitt “satt på ladning” på boks om natta. Har fungert veldig bra for henne det. Trivsel og restitusjon er like viktig som systematisk og hard trening, og så lenge damen ikke blir feit av beitelivet, er det bare en viktig helseforebyggende faktor for henne.

Jørgen og jeg drog med Emil til Stjorsjø cup’en i Østersund, så dermed ble det beite OG helt treningsfri på flokken, tror ikke de syntes det var ille akkurat ;-) Men på søndagen var det late liv over, og damene fikk sin posjon trening. Jørgen jogga over til lokabanen med Sunflower og trente sammen et par hester fra Remarka gård;

2011-sun-10juli_02

Jo Leirfall med Leo Even (Miguel sin hest) og Kjell Tørring med “Frostingen” (jeg vet ikke hva 4-åringen heter; må finne ut det). Jørgen og Sunflower med “hatt” :-)

2011-sun-10juli_01

Det er vakkert på travbanen til Stjørdal Travsportforening !!

2011-sun-10juli_03

Etter varming ble det noen lang-intervaller for Sunflower og “Frostingen”. Sistnevnte var med på det kun på første heatet, og neste trening tar Kjell med Tamin Power som treningsmakker i stedet, han henger nok med Solsikka på intervallene ;-)

2011-sun-10juli_04 

Sunflower jobber best med makker ved sin side, men gikk alikevel gode heat etter at “Frostingen” tusla til stallen.

2011-sun-10juli_05
Oppløp for siste gang, og Jørgen sitter bare å smiler, tror han var godt fornøyd med dagens økt. Blir gøy nå Tørring tar med seg stortraveren sin som makker for Sunflower, vil tro hun strekker seg enda litt lengre da :)

På gjengrodde stier;

Ardvinna og jeg tok oss en ridetur etter Sunflower sitt arbeid. Men det betyr slettes ikke bare kose/late-tur i marka. Nei, vi tok ei skikkelig klatreøkt i skogen, og besøkte stier vi ikke har tråkket på i det siste:

2011-ardvinna-10juli_01

Vi møtte et par fjordårs elgkalver inne i skogen der. De var en smule nysgjerrige på oss, og Ardvinna ble kjempe-heit :) Hadde rålyst å løpe etter de to ungdommene, men de forsvant for fort inn i skogen. Etter vi hadde løpt litt på gjengrodde stier og og tatt noen rolige galopp intervaller opp en slak bakke, drog vi i den gamle alpinbakken og tok ei tøff klatreøkt;

2011-ardvinna-10juli_02
En pust i bakken på vei nedover igjen, det er bratt og klatre opp, og like bratt ned igjen ;-) Ardvinna elsker slikt arbeit, og det passer psyken hennes bra også. Hun blir for heit i topplokket av for mye hurtige galopp intervaller, men klatreøkter i bakkene gir fornuftig topplokk og ei sterk hoppe :)

I går fikk Eldjenta ei fin økt på banen, etter en lengre pause pga bronkitt. Men pga regn, ble kamera liggende i stallen gitt, huff og huff, maken til ruskevær, det svinger i Trøndelag!!

Annelise

Ingen kommentarer: