mandag 18. juli 2011

Velkommen Alf :))

Eller Alfalfa som han heter på “årntli” :-) Vi har snakka om det ei stund, at vi kanskje skulle hatt en varmblodstraver til,  som treningskompis til Sunflower. Hun jobber aller best sammen en makker, og nå har hun fått såpass fart i beina sine, at det ikke går å trene henne sammen Ardvinna lengre. Jeg hadde visse krav til en eventuell ny hest; relativt liten, snill og UKOMPLISERT vallak, “passe” voksen, ferdig temt, og en som hadde litt å hente i travbanen enda. Snoka litt rundt på div hestemarkeder, og plutselig fant jeg Alf, som viser seg å være helt perfekt !!

2011-alf16juli_01

Ikke sto han langt unna heller, på Melhus, så jeg sendte Line ut på en førstesjekk. Hun ringer meg og sier bare; “han kjøper du mamma” … :-) Siden Line har “vassa” i ca 60 hester på Melhus Hestesportsenter i 4 år nå, så skal det noe til å få fram “YES-feelingen”, så da var det bare å koble hengere å hente gutten. Og maken til snill og grei gutt !! Helt perfekt så langt (så gjennstår det bare å se om han OGSÅ har noe å hente i banen ;-)

Alfalfa er brun, relativt liten varmblodstraver født 2005 (oppdretter Bjørn Rishaug), etter Alf Palema og førstefødte til Photogenic (e; S.J.’s Photo). Han har vært eid av andelslaget “Stall Tåken” ;-) som ønsket å selge da interessen hadde “roet seg”. Alfalfa har gått totalt 35 løp, med : 1 første, 9 andreplasser og 1 tredjeplass. Beste tid er 16,2, og han har tjent Kr. 122.000,- Det er mange andreplasser her, så at han KAN trave er det ikke tvil om, så får vi se om vi ikke får han til å VILLE vinne også ? hehe, fra flate Øysand til bakkene på Trøen; forandring blir det i allefall, kanskje det kan slå positivt ut på sikt ?

2011-alf16juli_02
Siden Line hadde plukka ut ny traver til meg og Jørgen, måtte hun bli med Alf hjem for første gang. Her skal han ut i egen luftegård, side om side med traverdamene for å bli litt kjent “over gjerdet” i første omgang. Damene kom løpende, og var veldig interessert, men Alf hadde andre planer han:

2011-alf16juli_03

2011-alf16juli_04

Han måtte selvsagt pynte seg for damene !!

2011-alf16juli_05

Sjekker at de følger med, og DET gjør de, vel – da er tiden inne for litt “langpining” – gjøre seg litt kostbar ;-)

2011-alf16juli_06

Spise litt og late sin iiingen ting …hihi!

2011-alf16juli_07

SÅ – skal han hilse på sine nye venninner:

2011-alf16juli_08

Samtidig som det må spises litt til :) Ikke noe stress over denne gutten her nei. Damene var super interessert, og det tok ikke lenge før de sto å blinket begge to….superbrunstig over å få en liten vallak *fnis*.

2011-alf16juli_09

Måtte jo filme litt også, og vist er det en vakker gutt. Tok også en liten ridetur nede i skogen etterpå, og Alf tar alt med knusende ro. Han tusler avgårde, og traver gjerne. Ivrig, og bærer ikke preg av å ha stått på beite i 4 uker. Formen er bra den, selv om det var noe uvant og klatre i bakker ;-) At han er vant til galopp intervaller er det ingen tvil om, hehe, da vi kom til enden og skulle snu, heiv han seg rundt på et brøkdel av sec, og var klar for å speede avgårde i full galopp. Han ble raskt stoppa gitt, RYTTER bestemmer nå det er klart for “full guffe” hehe, men alt i alt; en meget trivelig gutt.

Nå går de ute sammen hele flokken på beite. Traverne får inne om natta, mens resten går ute hele tia, og skal gjøre det til høsten kommer. Jørgen har lagt på sko nå, så da er det klart for å trene litt skikkelig :)

Annelise

4 kommentarer:

Sioux + Biloxi + elx sa...

Gratulerer med en nydelig "veslebrun". Flokken er liksom ikke komplett uten en sånn... *hi hi hi*

elx & co

Elisabeth Jensen sa...

*smelt* Han var veldig flott.
Blir spennende og følge med på hva dere får til med han fremover. :)

Fuglis sa...

Gratulerer så mye!

Annelise Wara sa...

Takk takk :-) Ja, vi mangla jo en "veslebrun" vi ;-)

Målte han i dag, 157 cm, dvs samme som Sunflower, men Alf har litt manke, og virker i grunnen bittelitt mindre enn Solsikka vår som enda ikke har særlig manke. Så har han mindre hode enn henne, brukte Solsikka sitt hodelag, og måtte heise det opp et par hakk gitt :)

Fikk på seg sko i går kveld, så nå skal vi ut å kjøre en tur, det blir spennende. har ridd i marka, og det virker ikke som han har tapt så masse av 4 uker på beite.

Ellers synes jeg nesten litt synd på ham ;-) har fått boks mellom Ardvinna og Solsikka, som begge ble akutt superbrunstige, trivelig å spise kveldsmat med to da er som pisser konstand på hver side . . . Det går vel over snart !