onsdag 10. august 2011

Ferdig med ferien :-)

Da er vi hjemme igjen etter en flott uke på Oddanes Sand ved Larvik. Vi var der i fjor, og likte oss så godt at vi tok turen i år også. Denne gangen med Ardvinna :-) Kjørte til V75 på Biri sist lørdag, og rett til Vestfold dagen etter med Ardvinna på hengeren. Løpet på Biri ble et “roteløp” for vår del, men sportslig godkjent alikevel, da Ardvinna gikk inn til nok en ny bestenotering på voltestart; 1.29.5. Det holdt ikke til premie en gang, første dame uten penger (og hun var den eneste hoppa i feltet også …). Underveis fikk hun to hester “i fleisen” – de feila, og to slike stopper er ikke bra for store Ardvinna, mye masse som skal settes i gang igjen, så sett i lys av det er vi fornøyd med det sportslige resultatet. Hun er i form, og har mere å gå på, og neste løp blir et MYE enklere løp på hjemmebane !!

I Vestfold fikk Ardvinna møte sin oppdretter Iselin igjen, eller Iselin fikk endelig sett sin “baby” igjen etter nesten 5 år :)

2011-ardvinna-iselin

Det er to stk damer som koser seg her. Vi hadde også planer om å hilse på Ardvinnas mamma; Vardvinni og lillesøster Spinnvinna, men rakk det ikke – så mange prosjekter i ferien, med to unger som skulle på Sommerland i Bø, svipptur med Colour Viking, og mye strand/badeliv. Vi får hilse på slekta neste gang vi setter nesa mot Vestfold :)

Tilbake til hverdagen igjen:

Første dag hjemme gikk med til å gå over flokken som har stått på beite hjemme, og fikse litt på sko som hadde ramla av osv. Line har vært hjemme et par turer med sine hestevenninner fra Melhus, og trent både Alf, Sunflower og Vinge Blessen. De har fått et par fine turer med jentene, og blitt “holdt i gang” selv om de har nytt det fine sommerværet på beite. Sunflower har slitt såpass mye på hovene sine, og brukket av litt hovvegg, så hun får vi ikke skodd på en stund :-( . Men jeg har bestilt boots størrelse “mini”, og satser på at det skal gå like greit å trene henne med boots, som det har vært for både Vinge Blessen og Ardvinna. Alf hadde også tråkka av seg ei sko, men der var hoven inntakt, og Jørgen kunne legge på ny sko uten problem.

Så var det tid for trening i går, tre hester trent i tildels heftig regnvær !! Ardvinna først, hun var supersprek. Har bare blitt ridd meget lett og rolig et par turer i ferien, og var full av energi i går, ei flott økt på lokalbanen i “bare” duskregn. Så var det Alf sin tur, da åpnet himmelens sluser seg, og vi ble gjennombløte begge to. Alf trener veldig bra, og ser fin ut i kroppen, men trenger både mere styrke og kondis. Han er så godt grunntrent fra før, så det bør ikke ta lang tid å få han opp i løpsform. Utrolig snill og grei gutt å kjøre:

2011-alf-9aug

En liten skrittepause mellom intervallene :)

En liten videosnutt av gutten, i sakte kino. Farten er vel ned mot 1.30 på klippet over, kun “trenings-tempo” mao ;-)

Eldjenta:

Planen var å ta med Blessen og Eldjenta over til banen for et arbeid, men jeg var så kald og bløt etter turen med Alf, at Jørgen fikk ta denne økta alene. Han jogger over som vanlig (sprek !!) og seler på i “stallen” på banen. Eldjenta jobba veldig bra, og Jørgen var storfornøyd med henne etter treningen. Hun har hatt helt ferie en drøy uke, og blitt litt tykk, men formen og framdriften var det ingenting å si på. Hun trener nå ned mot 2.10 fart på det beste, i speedcart, så det er vel snart på tide å ta henne med på banen, og se hvordan hun ligger an i førhold til mønstringsløp, det vil vel gå litt raskere i lett løpevogn.

På veien hjem får hun spise litt, i regnværet . . . Han var blaut Jørgen også da han kom heim fra treningsøkta i går ;-)

Eldjenta-61-red

Om hun ikke slutter å vokse snart, blir hun like diger som Ardvinna :-O … og hun er etter en hingst som er bitteliten, knappe 1.47 han… og ei mor på 1.53. Hun er 1.57 nå, og kan godt roe ned veksten litt nå :-) Men hun er harmonisk og fin, velproposjonert, og ei lekker ung frøken (sier vi som er helt klart veeeeldig objektive ..hehe).

I dag skal Utopia få jobbe litt, en tur sammen storebroren er planen :) Det blir stas til den minste pia vår :)

Annelise

5 kommentarer:

Elisabeth Jensen sa...

Koser meg alltid med innleggene dine Annelise.
Alf er jeg stor fan av, er noe med den hesten der. Ser på videoen at han lander tidligere med venstre frem enn høyre bak?

Anonym sa...

Herlig blogg :D liker så godt filmene dine, og synes de er i så god kvalitet selv i sakte film.
du har fått deg en ny fast leser her :D

Anonym sa...

Hei. Gjorde 6 opptak fra denne økta. Alf lander litt for tidlig med begge foran - det varierer litt om det er den ene, den andre eller begge. Flere ting som må rettes på: forbereder for barfot gjennom å bygge såle. Bruker Cytek som vanlig -fin utvikling så langt. Arbeider også med å styrke bakparten, overlinja og kondisen. Bevegeligheten i bakparten kan også bli bedre -eller hur? Tror ikke Alf har sett mange bakker eller gjort mange dressurøvelser før. Utrolig artig å arbeide med en sånn fin og frisk hest. Nye tester og målinger om noen uker. Jørgen

Annelise Wara sa...

Takk for koselige tilbakemeldinger :-) Ser Jørgen har svart, like greit det, han forklarer bedre enn meg *fnis* :-) Ganske fiffi dette HD kamera, avslører masse. Tror mange hadde fått litt "hakeslepp" av å se hesten sin i "sakte kino" - da ser en ubalanser det knapt er mulig å se i normal hastighet. Nyttig hjelpemiddel :-)

Elisabeth sa...

heiehi, nydelig blogg og hjemmesida di er kjempefin :) gjerne ta en titt innom mi hjemmeside Kremtoppens.weebly.com er under opppussing og er snart ferdig ^^, og eg er medlem på ei side som heter minstall.no, og eg lurte på om eg kunne bruke bildene du tar a hestene dine ? :) du har helt nydelige hester <3 også er du en super fotograf. eg elsker og ta bilder, også selv elsker eg hester, og andre dyr ^^,
- Elisabeth