lørdag 27. august 2011

Litt SPA på damene ;-)

I går hadde vi equiterapeut Marit Sæther på stallen. Hun skulle gå over å sjekke Ardvinna, Alf og Sunflower. Det er en liten stund side Marit har gått over Ardvinna nå, og hun var svært positiv til utviklingen på damen. Veldig fin!! var i grunnen konklusjonen til Marit. Ingen stivheter og ingen muskulære problemer å spore, ingen låsninger og svært god bevegelighet i bekken som virkelig har vært problematisk for Ardvinna. En anelse stivhet over høyre hofte, og 4 nåler ble satt mest som forebyggende. Muskelmessig er hun enda ikke 100%, og det er ikke sikker hun blir det noen gang heller, da hun har slitt med dette så lenge. Men nå må man nesten til med skyvelær for å se forskjellen på høyre og venstre rumpemuskel nå. Overbeinet over høyresiden av Os Ilium (krysset) vil aldri forvinne, og dermed ser hun litt skjevere ut enn hun strengt tatt er.

Venstre bakbein har fremdeles en liten anelse nedsatt bevegelighet på bittesmå volter til høyre, men igjen, så stor framgang at det er vanskelig å se forskjellen nå :-) Hurra, vi er på rett spor, og den treninga vi gjør er åpenbart av rett sort for Ardvinna :-)

2011-akupunktur-26aug_01

Her står Ardvinna og er “nålepute” – dvs det er 4 nåler plassert på hennes høyre “rumpehalvdel” .-) Alf og Sunflower står i kø for litt SPA :-)

Alfalfa:

For Alf sin del fant Marit så og si ingenting. Myk og fin i alle ledd, god bevegelighet og ingen stivheter eller låsninger eller noe “rusk i maskineriet” :-). Som hos mange travere var hans høyre rumpemuskel en bitteliten aning større enn venstre rumpemuskel, men noen uker til i bakkene rundt Trøen, så er det ikke noe forskjell å se tipper jeg. Han fikk ingen behandling, var ikke nødvendig å gjøre noe med lille snille Alfegutten <3.

Sunflower;

Igjen; meget myk og fin, god bevegelighet og ingen muskulære stivheter bortsett fra der vi VET hun sliter; rundt det hematomet vi fikk påvist i vår over M. biseps femoris i området ved bursa trochant erica (ca ved “hofteknølen”). Det skjedde jo “noe” på Orkdalen da hun gikk sitt prøveløp der, og i ettertid har klinikken på Melhus påvist et stort hematom der, som de mener kommer av et spart/slag/eller kraftig muskelstrekk. Personlig tror jeg mest på de siste, og at det skjedde i prøveløpet da hun hoppa og spratt VELDIG pga en meget skummel traktor … :-/ .

Selv hadde jeg kanskje trodd det skulle være noe stivheter i bogen, siden hun har slitt med hovbyller i frambeina, men der var det ingeting :-) Likedan er hun sånn superbrunstig, og har stått i altfor mye i “klar positur” så vi venta og finne noen stivheter over krysset også, men nei. Myk og fin over det hele bortsett fra rundt skaden på venstre lår.

2011-magnet-26aug_01

Her står Sunflower i et magnet dekken og “mørnes” litt, så ble hun massert og behandlet med laser over dette hematomet som det fremdeles er rester av. Viktig å få så god blodgjennomstrømming som mulig der, slik at det ikke “forkalker” seg en “knøl” der, det vil vi IKKE ha. Sunflower kosa seg i magnetdekkenet, og oppførte seg pent under behandling av skaden sin. Siden den store lårmuskelen på baksiden av låret som har fått “smellen”, skal hun gå mest mulig på flat mark en måneds tid nå, og IKKE klatre i bratte bakker. Da blir det trening på lokalbanen framover, det er det flateste vi har i nærmiljet vårt :-).

Greit med en sjekk av hestene, og se at det stort sett er bare velstand. Sunflower sin skade får vi bare jobbe vidre med, mens de to andre skal bare fortsette å trene slik vi har gjort, og da er det ikke så lenge til Alf debuterer på Leangen for oss, DET blir spennende !!

Annelise

Ingen kommentarer: