søndag 21. august 2011

Tid for temming :-)

Så skal Utopia snart spennes for vogn, og vi er i full gang med å forberede henne på dette. Snart er det glade og late liv på beite over, og da må en åring stifte bekjentskap med “resten av livet” framfor ei vogn. Eldjenta ble kjørt inn på våren som åring, var så stor hun, så vi begynte litt tidligere med henne. Fikk gå på beite som sommeren og nyte livet, før det ble forsiktig trening på høsten. 

Skulle vi ha spent for Utopia på våren måtte vi ha tatt i bruk ponnisele og ponnivogn, hehe, det er litt forskjell på de to damene. Men hun har vokst mye i sommer, og snart er hun klar for å spennes for også. I dag har storebror Vinge Blessen vært mentor, og tatt med lillesøster på en liten tur nedover Beistadgrenda. Mye skummelt langs veien; postkasser, rundballer, ku, hus, søppelbøtter mm. Men når storebror tusler forbi uten å le’e på et øyelokk, så hermer hun etter Utopia også.

2011-aug12-pia_01

Vi måtte ta en runde med kosten før vi kjørte ut, i tilfelle vi kom til å møte på folk ;-) Utopia har en enorm hårvekst, og det er ikke mulig å få mana til en side. Hun ser ut til å få MYE hår der det er pent (man og hale), og litt mindre hårvekst på kroppen enn storebroren )som jeg tror har norgesrekord i TYKK pels…. !!).

2011-aug12-pia_02

Å stå bundet til veggen har hun lært for lenge siden, og her er de klare for en liten tur.

2011-aug12-pia_03

Iiiik, en farlig “dings” i veigrøfta (traktorskuffe… hehe), men siden storebror ikke er redd, så gjør vi ikke noe videre nummer av den saken, og tusler videre.

2011-aug12-pia_04

Utrolig like bakfra disse to, samme rumpa og samme fargen. Synd hun ikke har samme blesset som storebroren. Tenkt for et flott to-spann dette hadde blitt da. Det er ikke sikkert at Utopia blir noe særlig større enn Vinge Blessen, selv om hennes pappa Spikeld er ganske så stor (158cm på manken). Men hun er uredd og tøff, og Spikeld har laget mange GODE hopper han, så det gjør ingenting om hun ikke blir så stor som Ardvinna og Eldjenta :-) Det er ikke størrelsen det kommer an på i travet, mange kanoner som ikke har passert ponnimålet ute å vinner travløp.

Noen runder til sammen storebroren, samt litt mere tømkjøring slik at vi får drilla inn “start- og stoppknappen”, så er hun klar for å spennes for lille Utopia vår, det blir gøy !!

Annelise

Ingen kommentarer: