onsdag 31. august 2011

Veterinærbesøk

På Trøen i dag. Men bare for årlig vaksine og tannstell :-) Alle minus Alf og Utopia skulle revaksineres, og så fikk de samtidig sjekka ståa i munnen. Utopia hadde ulvetenner som ble trukket, og her står hun å kjenner på at “dopet” virker, mens Alf og Ardvinna trøster lille Pia ;-)

2011-utopia31aug_01

Og her er de ulvetennene, samt et par rester av Sunflower sine melketenner (tannkapper):

2011-utopia31aug_02

Alle utenom Ardvinna hadde helt greie tenner/tyggeflater, og lite å korrigere. Disse tannkappene til Sunflower satt så løse så Lise kunne bare pirke de vekk. Neste år vil de to siste forsvinne. Ardvinna har ikke helt perfekt bitt, og trenger oftere tannstell enn resten. Selv om det bare er 6 mndr siden sist, var det litt å korrigere, og hun må ha “tannlege-besøk” igjen ved juletider. Men siden damen nesten har tjent 100.000 kr hittil i år, har hun da råd til oftere tannlegebesøk hun ;-)

Ellers gikk Lise over Sunflower, og der var det litt fylling i venstre framkne. Har merket at hun ikke tråkker like godt gjennom på den foten, så jeg ba Lise sjekke. Vi ble enige om at Sunflower bør inn til bøyeprøve. Hun er litt sabelbeint på V framkne, og det fører til ekstra belastning. Der må vi muligens inn å behandle, samt ta et røntgenbilde for å, helst utelukke (!!), løse beinbiter. Sunflower har en voldsom hjerte/lungekapasitet, og løper fra Alf i intervaller faktisk (og har puls på bare 180 der Alf når 210!!). Vi tror rett og slett hun har for STOR kapasitet i forhold til hvor utviklet hun er i kroppen. Hun ble innkjørt først i juli i fjor, og mangler strengt tatt 1 og 1/2 år med grunntrening sammenlignet med f.eks Eldjenta, som er året yngre og har trent systematisk over et år lengre enn Sunflower. Sunflower er eksplosiv i trening, og har rå styrke/kapasitet, og bør muligens bare bremses enda mere, og sørge for ENDA mere grunntrening før hun får lov til å speede fra Alf på oppløpet.

Jaja, slik går nå dagene :-) Rakk å trene et skikkelig heat med Ardvinna før Lise kom, så blir det et par rolige dager nå på de vaksinerte ;-)

Annelise

2 kommentarer:

June sa...

Heh vi hadde også vetrinær for tannstell idag :)

Annelise Wara sa...

Hehe, så det på FB, samme vet eller ?