søndag 14. august 2011

Vinge Blessen på oppdrag :-)

I går hadde vi kjempetrivelig gatefest i gata vår, dekka på langbord og var ca 50 stk til stede som grilla og kosa seg i sola. Når grillmaten, og alle kakene hadde sunket lunket litt, tok Jørgen med seg barnebarnet Emilie, Kristin samt naboene våre for en liten ridetur på gammelvallaken vår :-) Blessen er relativt stødig og grei til slike oppdrag, og så god og rundt nå at de fikk ri to og to i slengen :)

2011-blessen-barn-13aug_01

Her er det tante Kristin og lille Emilie som starter på rideturen :) Bestefar Jørgen passer godt på ;-)

2011-blessen-barn-13aug_02

Så fikk nabo’guttan prøve seg. De ville bare være med opp å se på hestene våre, og jammen ble det ikke en ridetur i samme slengen også :) Blessen koser seg som barnehest, og trives når vi gir ham viktige oppdrag !! ;-)

Før selve gatefesten tok Jørgen og jeg med oss Ardvinna og Alf over til Remarka og gav de en skikkelig “lungeblåser”. De har begge gått i bakkene i uka, men nå fikk de strekke litt på “labbene”, og jobba så svetten sila begge to :)

2011-trening-13august_01

Ardvinna er er striere enn Alf, så Jørgen fikk gleden av å “slite med henne” ;-) Hun er i kanonform, og strutter av treninglyst og framdrift. Alf mangler enda litt kondis, så han får i grunnen mer enn nok trim av å være med Ardvinna på hennes ardbeid. Hun løper i innerspor, og Alf ytterspor, og da blir det litt raskere tempo på han, og jammen får han slite for å holde tritt med “bulldoseren” vår. Hun er rå, rett og slett rå. Gleder meg til neste løp på Leangen neste mandag :-)). Alf kommer seg, er svært trivelig å kjøre, går akkurat i det tempo jeg ber om, og er i grunnen som å kjøre bil :-)

2011-trening-13august_02

En liten pustepause mellom heatene, hun senker hodet, strekker ut ryggen og slapper av litt før det “braker løs” igjen.

Boots on;

2011-12aug-boots_01

Så har Sunflower fått seg boots, og jammen må jeg få skryte av Knut Bjerva og hans nettbutikk Nesgaarden !! Så kjapt har jeg aldri fått noe tilsendt før, kom dagen etter bestilling !! Hun har også fått Easyboots, samme produsent som de vi bruker på Ardvinna (og bruker på bildene over). Ardvinna har modellen; Easyboots Epic, str 2 hele veien rundt. De sitter som bare det selv om jeg klaterer i monsterbakken i Remarka, eller kjører ganske hurtig på bane!! Sunflower fikk modellen Easyboots Glove (hanske!!), de er uten spenner, og ufallelig lette å få på. Hun har str 1 framme, og 0,5 bak. Faktisk kan hun ha et nummer mindre på, så små tottelotter den damen. Men vi håper og tror hovene vokser til nå, og får litt bedre kvalitet og størrelse når hun skal gå som barfothest en periode. Var ute å kjørte med de nye “joggeskoene” på fredag, og det gikk helt supert. Ikke noe sårbeint, og sitter godt i rolig trav. Så får vi teste de ut i litt mere fart etterhvert!

I tillegg til at ungene har vært med kveldstur med Vinge Blessen, har vi tatt med de to yngste hestene på kveldtur kvelden før; Eldjenta, Jørgen og Utopia fikk trimma seg fredagskvelden;

2011-12august-trening_01

Så her sitter jeg bak som trenere flest gjør, og passer på at de forran meg får den trim de skal ha ;-) Trivelig kveldtur for “tuppen & lillemor” bestevenninner på tur ! Og alle tre fikk fin trim, bare jeg som var litt småkald da vi kom tilbake til stallen den kvelden ;-)

Annelise

Ingen kommentarer: