fredag 9. september 2011

Det ble noen doser …

På Sunflower i går. Vi tok turen til Hesteklinikken på Melhus, og Lise tok en skikkelig “overhaling” av damen. Hun har som vi vet vont i rumpa si, det har hun hatt en stund, men har i perioder vært så bra at vi har trodd det har vært “over”. Marit (equiterapeut) fant rester av hematomet som ble påvist i vår, og at hun ømmet litt i det området på venstre side. Sunflower fikk laserbehandling av Marit der, og det har noe hjulpet litt, for området rundt Trochanteric Bursa var ikke så bentent på V side, men musklene innenfor var ømme. På høyre side var hun skikkelig øm, og Lise påviste Trochanteric Bursitis der. Så vidt jeg vet, heter ikke dette noe annet på Norsk, men det er altså en betennelse i området ved en bursa (slimpose) som sitter øverst på lårbeinet der det er festet til hofta (trochanter major).

2011-8sept-troch_01

På høyre side fikk hun vel ca 8 doser med DMSO + kortison rundt rundt trochanter major. På venstre side var det musklene i området trochanter major og innover som ble behandlet (Biceps femuris + Semitendinous muskelen). Hun ømmet også i begge framknær, og det kan rett og slett komme av at hun har prøvd å “flytte vekta mere framover” for å avlaste rumpa litt. Da Lise raspa tenner i forrige uka antydet hun av Sunflower var noe sabelbeint. Da vi gikk over beintøyet skikkelig i går ble den antagelsen “avlyst” hehe. Hun er ikke sabelbeint, men litt øm i begge framknær akkurat nå.

Da vi var på klinikken tidligere i sommer og tok ultralyd og røntgen av Sunflower, mente veterinærene at det hematomet på Venstre skinke kom at et ytre traume som slag/spark/bitt etc. Nå blir det bare spekulasjoner, men vi tror det skylles en strekk OG overbelastning etter denne strekken i vår. Hun gikk prøveløp før 1.mai, og gjorde noen voldsomme unnamannøvre i banen pga en traktor (!!). Deretter ble hun varmet i fem runder, det var nok alt for mye (nei, det var ikke jeg som satt i setet ;-). Uansett hva som har skjedd, så HAR det oppstått en situasjon, som har gjort Sunflower vont i baken, og det har hun slitt med siden. Lise var imidlertid veldig optimistisk nå, den behandlingen hun fikk skal være effektiv, og er godt beskrevet >>HER.

I går hadde hun bokshvile, i dag skal hun få ut, i en litt mindre luftegård slik at hun ikke får mulighet til å løpe så mye/fort. Så blir det 14 dager skritting i 20 min pr dag før vi sjekker opp og øker gradvis.

Så får vi bare trene videre. Sunflower kom sent i gang, ble kjørt inn i juli i fjor (som 2åring), og har vært i trening kortere tid enn Eldjenta, som bare er to år. Det er nok mye der problemet ligger, hun har ikke fått tilstrekkelig bevegelse/mosjon/grunntrening, og derfor ikke vært klar for å løpe så fort som hun har kapastet/teknikk til. Nå har vi vært forsiktig med farten, og trent svært lite i høyt tempo. Men hun har så voldsom kapasitet Sunflower, og en hjerte/lungekapasitet som er meget høy, så hun MÅ vi bare bremse ende mere. Det blir nok en vinter til med grunntrening, før hennes kropp er klar for løp. Og det skal hun få, og da kommer hun forhåpentligvis sterkere tilbake som 4 åring :))

Annelise

Ingen kommentarer: