onsdag 14. september 2011

Eldjenta har gått rutineløp :)

I går tok vi med vår unge håpefulle til Leangen, for å se om hun ville gå et lite rutineløp :-) og det ville hun. Hadde håpa det kom flere 2-åringer, slik at det ble et eget felt for dem, men det ble bare oss. Dermed fikk hun gå i det “tregeste” løpet  (1.45 og dårligere). Satte oss opp på bakspor, slik at de eldre og rutinerte hestene fikk reise avgårde. Vi var tre på bakspor, og hun takla voltestart veldig bra. Forsto at hun skulle sette fart da starten gikk, og hang fint med.

Vi ble løpende bakerst sammen med en hest Morten Valstad kjørte (vet ikke hva den heter), og vi trava side om side første runden. På siste bortre smatta jeg et par-tre ganger på Eldjenta, og da skifta hun gir, og løp fra sin “makker”. Vi ble klokket inn på 1.54.9 (manuell tidtaking), og det var over all forventning. Hun ble ikke “kjørt” noe i det hele tatt før på oppløpet, da var jeg bittelitt etter henne. Ellers kjente det ut som hun var ute på joggetur. Hun har et stort steg, veldig markvinnende med god spenst, tiltross for skikkelig regnblaut og tung bane. Hun er en soleklar linjetraver, bredder ikke ut i det hele tatt, men er lang i kroppen og har ingen problem med dette. Går også på cytek sko, har aldri hatt noe annet på beina enda hun, og det skal hun få gå med til våren.

2011-13sept-rutinelop_01

Velfortjent kos etter flott gjennomført rutineløp.

Dette er andre gangen Eldjenta er på Leangen. Forrrige helg tok vi med Blessen og Eldjenta inn til Leangen, og hun fikk møte banen og se seg om sammen med sin stødige mentor :-) Det var nok lurt, for det er voldsomt “fnutt” i dette topplokket. Hun kan tusle rundt rolig og cool som ei gammelmærr, men kan helt plutselig “eksplodere” om hun skvetter. Det skjer på et brøkdel av et nanosekund, og man må være våken og opplagt når Eldjenta skal kjøres. I går fikk hun godkjent, selv om hun plutselig ble redd ett eller annet i påselingsboksen etter vi var ferdig avselt. Sto litt på to da, og var redd ett eller annet spøkelse på gulvet, men da er det nå bare å ta seg god tid, og stå der til hun selv finner ut at det ikke er noe spøkelse der, og at “faren er over” … Heftig Jente, men veldig flink i går. Strengt tatt kunne vi bare meldt til mønstringsløp nå, men pga topplokket skal hun få noen turer til Leangen før det. Ikke for at hun trenger det rent fysisk, men som “hode-trening”.

2011-sept-3-bane_02

Vi har satt oss som mål og gjennomføre mønstring før pigg-sessongen på banen starter, i god tid før rushet av unghester som skal klare det innen fristen (før året er omme). Ser ut som det målet er innen rekkevidde :-)

Ellers regner det, veldig, jeg er lei møkkavær for å si det pent, vi setter nedbørsrekorder hele tiden, og drukner snart :-/ . Ikke noe annet å gjøre med det enn å skaffe seg nytt regntøy, det (de setta) jeg har er utstlitt…. velbrukt for å si det pent…!

Annelise

Ingen kommentarer: