tirsdag 13. september 2011

En finfin 4.plass til Ardvinna :)

Ble det i går, og det er vi godt fornøyde med. Hadde på forhånd sagt at vi håpa på en premie i dette selskapet, og da er det jo ekstra morro når det går slik man håper :-) Det er ingen selfølgelighet i travet !! Ragnhild Bjørnbeth kjørte Ardvinna for første gang i går, og løste oppgaven veldig bra. Hun er ikke så lett-kjørt i den forstand at hun er stor, har et stort steg, og går å “skifter litt” i takene. Ardvinna har blitt sterk, men har enda litt å gå på når det gjelder styrken. Så diger som hun er, så krever det utrolig mye styrke å bære svære kroppen med det digre steget, så en god gammeldags snøvinter med MYE stryketrening i dypsnøen vil nok gjøre Ardvinna godt. Så er hun litt “tung” i kroppen, fordi vi har vært nødt å prioritere styrketrening. Kommer til å legge inn litt “speed” nå, i form av galopp intervaller, for å få henne litt “lettere” og kvikkere i steget, og håper det slår positivit ut i de løpene som er igjen før vinteren kommer (tror ikke Ardvinna skal starte særlig løp med vintersko!).

Så er det veldig godt å konstantere at det ble nok et løp uten G (galopp) i raden, det 7. i rekken, og det er deilig. Ardvinna slet litt med galopper i starten hos oss, og mye av problemene da lå i balansering, samt tung gjørmebane i vårløsningen. Vi har fått mange råd når det gjelder balansering av damen, alt i fra tungt belastet/busser framme, til IKKE busser/lett belastet framme. Man kan bli forvirra av mindre, når de proffe kuskene har totalt forkjellig løsning på samme problem (!!). Men vi har nå prøvet og feilet, og prøvet igjen, og endelig funnet rett balanse for Ardvinna som er skoløs, og meget god overrulling framme. De fleste som har “barfot-travere” sparer hov, og sliter med ømme såler og lite hov mm. Det siste vi gjør før løp er å trimme framhover skikkelig, og ta så mye av tåa som mulig. Ardvinna har robuste såler, og ingen problem med at det “ikke er nok hov”, og sårbeint er hun ikke :-)

Nå skal hun bare riste løs noen dager, og ta det litt rolig denne uka, før det blir ut i nytt løp om ei lita uke. Har meldt til Amerikanerløp førstkommende mandag, så det blir to på rappen nå. Det er sprint (1640m), og det blir spennende å se når listene kommer ut, hvilket selskap hun havner i. Sånt vet man ikke på forhånd når det er amerikaner dag, så det er like spennende hver gang.

Resultatlista fra i går;

2011-12sept-resultatliste

Favoritt Gjerv Prinsen innfridde, men det var tett oppunder mål og noe målfoto klarer jeg ikke å finne i dag, ser ikke ut til at det er lagt ut, men her er løpet;

Annelise :-)

2 kommentarer:

Marina sa...

Dokk e kjæmpe døkti Annelise!! :)

Annelise Wara sa...

Takk takk, veldig hyggelig å drive med trav i medgang ;-) Nå fikk jeg en bitteliten "på trynet" i dag, Ardvinna kom ikke med i Amerikanerløp. Avvisning på siste start dato, tror det var 10 som starta i går som ikke kom med. Dritkjipt, spesielt når jeg ser på startlistene, og det løpet hun hadde havna i..... ! Enda kjipere da det ikke er løp for henne noen plass resten av denne måneden :@