mandag 12. september 2011

Ut på tur :)

I dag skal Ardvinna lufte seg litt på Leangen :-) og Sunflower tusler turer i nabolaget rundt stallen :) Jaja, livet for en traver kan være så mangt, fra harde treningsøkter og løp, til små tusleturer på 20 min dagen…

For å ta det siste først;

2011-10sept-sun_01

Tusletur i Hjelpdalen med Sunflower. Hun skal ut å gå 20 min daglig, og da er det like greit å bare leie henne en runde, gidder ikke bruke tid på å legge på sæle og vogn bare får å slippe å gå ;-P hehe. Vi tusler rolig, og det blir nå fort en liten halvtime, men det tror jeg bare hun setter pris på. Resten av dagen tilbringes i luftegården sammen Alf. Jeg har sperra den på tvers, så de ikke får til å løpe noe særlig. Men disse to går veldig godt i lag, og tusler sammen og koser seg. I går lå de langstrake i sola og bare nøt den varme høstdagen sammen :-)

Ardvinna på Leangen;

2011-12sept-startliste

Hun møter mange gode hester i dag, men vi håper alikevel på en fin premie. Ragnhild ble kusk denne gangen, og hun løste oppgaven så bra med Alf sist, så det tror vi skal gå helt supert. På innmeldingslista sto det 5 hester på strek, og jeg håpa på springespor til Ardvinna. Den 5. hesten kom ikke med, så dermed blir det et trangt 4.spor. Sist hun hadde et slikt startspor, reiste hun avgårde i stri galopp, men det er lenge siden. Hun har ikke vært innom galoppen i de 6 siste løpene, så vi tror hun kan løse fra et trangt 4.spor uten galopp nå :-)

Ardvinna er vanskelig å balansere, hun er relativt kvadratisk bygget, og på grensen til linjetraver, eller – hun bredder ikke ut i nærheten av det Vinge Blessen gjorde. Dermed blir det fort trangt “under henne”, og hun er helt avhengig av at vi klipper bort mesteparten av hovveggen i tåa. Gjør vi ikke det, får hun ikke frambeina fort nok unna seg – og slår sammen med bakbeina. Her er det en hårfin balansegang, og vi har heldigvis funnet (sakte med sikkert) ut av denne “balansekunsten” når det gjelder Ardvinna. Vanskelig dame ;-)

Ardvinna trives i tet, og Ragnhild bør vel bare kjøre unna i dag, og ikke gi noe gratis til de gode hestene på tillegg. Både Rigelin, Gjerv Prinsen, Bjørkekvikk og Røste Mo er gode hester som står på tillegg. Jeg håper de skal få jobbe litt ;-)

Da – er det på tide å entre stallen, men først skal jeg stemme; GODT VALG :))

Annelise

Ingen kommentarer: