torsdag 22. september 2011

Vi vil være med å gå løp på Leangen !!

Men får det ikke !!! Arg, så kjipt når begge hestene blir avvist, når de er i så god form. Både Ardvinna og Alf hadde to løp hver i september de skulle gå, det var nå planen i det minste :-/ men slik ble det ikke. Ardvinna fikk ikke være med 19 september, for hun ble avvist på siste startdato. Gikk løp den 12 september, og dermed ble hun og minst 10 hester til avvist den 19/9. Hun står med over 600 poeng, og fikk ikke være med selv om hester med 0 poeng fikk gå. Det er demotiverende!! Spesielt med tanke på at hun ikke har flere løp for henne på Leangen denne måneden, så da ble det med det ene. Ikke lett å “kjøre henne opp” til V75 helg og hoppedivisjon i oktober, når hun ikke får være med i hverdagstravet… Irriterende!!!

Så er det Alfegutten da, som skulle ut å gå en sprint, autostart, stengt på 125.000,- sist mandag. Vi gambla litt der på at han skulle klare å komme med, med sine 85 poeng. Venta bevist til dette løpet, da hans deby hos oss ble veldig tøff, så jeg ville gi han et pent løp (han har 124.500 på bok). Vel, sjekk den innmeldingslista;

2011-26sept-innmeldingsliste

Hele 33 hester meldt!!! Da er noe noe riv ruskende galt med løpsutskrivningen, når du ikke kommer med i hverdagstrav med 325 poeng som Tanita’s Delegate har, og var første hest nedenfor streken (den røde som jeg har satt på).

Årsaken er:

Prop 8 Varmblods LEANGEN DUATHLON - HEAT 1. 3-12-årige høyest 650.000 kr. 1640 m. Autostart

Prop 9 Varmblods MONTÉLØP LEANGEN DUATHLON - HEAT 2. 4-12-årige høyest 650.000 kr.1640 m. Autostart.

I disse to løpene er det hele 10 varmblods som får være med, og legge beslag på TO løp (som strengt tatt kunne “slukt unna” 30 varmblodshester). Det er veldig demotiverende når løpsutskrivningen bli slik. Ti varmblodser skal gå to løp samme dag, og ære være de eiere som stiller sine hester i slike Duathlon, et monteritt og et sulkyløp på samme dag…! Jeg skal aldri si aldri, men kan si at jeg tviler sterkt på at vi noen sinne kommer til å sende våre hester ut i slike løp. Jeg er av prinsipielle grunner motstander av to løp samme dag, kan til en viss grad forstå det i “super-eliten”, når det er kvalifiseringsløp og finale på samme dag. Da er det snakk om ELITEN, og de er gjerne meget godt forberedt til dette (samt at det er to sulkyløp).

Men og sende “hverdags-slitere” ut i dette, hvor det ene løpet er monte (som i mine øyne sliter noe mere på hestebeina…), det ønsker jeg ikke å delta i med våre hester i allefall ! Jaja Alf, da får vi håpe du kommer med neste gang da, ellers må vi kanskje ta med hestene å flytte sørover ;-) slik at vi får være med i løp også, ikke bare gå hjemme å trene, trene og atter trene…

Eldjenta skal gå mønstringsløp:

Men, da får vi mulighet til å kjøre unna mønstringsløp for Eldjenta litt tidligere enn planlagt. Vi ville vente til en løpsdag hvor Alf og Ardvinna ikke skulle i ilden for mønstring av Eldjenta, det er greit å ha bare ei å konsentrere seg om, heftig dame må hvite ;-). Så hun skal forhåpentligvis gjøre unna høstens store mål på mandagen :-) Ser ok ut på papiret, bare 3 to-åringer som skal ut, en varm og to kalde. Hun gikk rutineløp på 1.54.9 den 14 sept, så kapasiteten er det ikke noe å si på. Får håpe hun holder hodet sånn noenlunde kaldt, slik at hun jogger gjennom innenfor tidskravet (under 2 min, men ikke fortere enn 1.45.0)

Gamle bilder nedenfor, men de er bare avglemt ;-) Det er Eldjenta og Utopia som leiker seg på ridebanen i høstsola, fine jenter :-)

2011-12sept-trim_02

 

2011-12sept-trim_03

Så får vi se da, om det er mulig å få blitt med i travløp i oktober .. :-/ Både Alf og Ardvinna har et par løp hver, samt at det er rikstoto på Leangen den 15. oktober. Hadde håpa Ardvinna skulle fått denne sprinten forrige uke, og et til før V75 helga, men det ble ikke slik. Får se hvordan det går 2.oktober, hvilke planer vi legger resten av måneden for henne. Alf har to løp på Leangen, 2 oktober og 24 oktober, får håpe han kommer med den 2. okt i det minste, da er det avvisning på siste dato, og kanskje blir det til vår fordel denne gangen ?

Jaja, nok om det, nå er det trening av hest som gjelder, ha en fin dag :)

Annelise

Ingen kommentarer: