mandag 24. oktober 2011

Helgatrim :-)

Har det blitt på hele flokken utenom Alf (som har stått på ladning til løp i ettermiddag:-), resten av flokken har fått lufta seg skikkelig. Jørgen var ute med Sunflower fredags ettermiddag, og Eldjenta på lørdagen, og tar den spreke varianten; seler på; går over til Lokalbanen, trener, og går hjem med hesten … phu!! Så sprek er ikke jeg .. hehe.

Sunflower er ikke bra i denne rumpa si enda, men hun blir bedre. Det må ha vært litt av en strekk, for nå har de sittet i over et halvt år, og hun har vært på x-ant veterinærbesøk for denne “greia”. Men hun fungerer bra på bane nå, i hurtig jogg, og det er ikke noe å si på lysten til å trene. Hun har virkelig utvikla seg på en positiv måte, og er blitt meget fin å holde på med. Alt dette “pubertets-bråket” hun holdt på med i fjor vinter ser ut til å være et tilbakelagt stadie, og Solsikka har blitt voksen i hodet nå, snill og fin dame, men mye futt i beina.

På lørdagen fikk Eldjenta samme turen, og siden det var dagslys, ble det tatt litt bilder også;

2011-eldjenta-22okt_02

Er blitt så stor og flott vår “førstefødte” ;-) og trener så fint at det er en fryd. Hun har vokst jevnt og trutt, og ble fort stor. Er enda litt overbygget bak, så ferdig utvokst er hun ikke enda, men har til dags dato ikke vist noen tegn til voksesmerter ol. Trava reint som ei klokke hele tia, og har en spenst i steget som er rå! vi får bare håpe på at hun forsetter å utvikle seg like harmonisk og bra, da blir det løp på henne i 2012 :-) det blir SÅÅÅ ufattelig morro og spennende!

2011-eldjenta-22okt_01

Fin utsikt :))

Da Jørgen kom tilbake til stallen, møtte han søskenparet Utopia & Blessen på tur;

2011-pia-22okt_01

Hun tenkte vi kanskje å spenne for vogn i helga, men jeg må ha en kortere bukjord, hun er ikke så veldig stor enda, så det må til en tur på H-sport for litt shopping først :-) Dermed ble det litt finpuss igjen, og “to-spann” tur med storebror.

2011-pia-22okt_02

Synd hun ikke har bless og sokker, da hadde de vært utrolig like. Nå har jeg sett minimalt til hvit pynt hos Spikeld avkom, og vår Utopia går inn i de samme rekkene som helbrun ! Det var ei bittelita stjerne i panna da hun ble født, men det vises ikke lengre, så hun er så og si 100% brun uten avtegninger. Utopia har et annet vokse-mønster enn Eldjenta, som gjorde unna mesteparten av høydeveksten første året. Det er først de siste månedene lillePia har “bevega seg litt i høyden” ;-) Vokst veldig den siste tiden, og er skikkelig overbygget på rumpa, 8 cm forskjell faktisk, det er mye :-) Men det går den rette veien, og jeg er glad hun strekker seg litt i høyden!

På søndagen kjørte vi med Ardvinna og Sunflower til banen, og målet var å holde Ardvinna ned i tempo, og at de skulle jogge i ca 2 min tempo damene. Det er ikke lett med vår kjempeivrige Ardvinna!! Phu, Jørgen fikk kjøre henne, han er sterkere enn meg, og jammen fikk han trimma armmuskler! Jørgen la på nye sko før vi drog ut, og prøve å korrigere litt i forhold til denne “peivingen” hun gjør med H framfot. Ser ut som vi er inne på noe fornufig nå, for hun slo seg laaangt mindre på V framkne i går. Håper vi får fiksa det såpass at hun kan gå løp uten å slå i stykker knebelegg…!. At hun “klasker seg litt” må vi nok sikkert bare tåle, men at hun regelrett slår de av seg er ikke greit, da blir det kjøttsår, og DET kan vi ikke ha!

2011-sun-23okt_01

Her er vi på vei tilbake til stallen, kjører begge hestene over skogen, Sunflower går veldig greit med “støttekontakt” Ardvinna forran. Det er nå jeg som har tatt bildet, jeg sitter bak Sunflower, og Jørgen er forran med Ardvinna, men det ble en liten “trykkleif” under redigering ;-)

Dameløp i dag :-)

Ultraspennende, jeg skal kjøre Alf selv i dameløp. Ingen av de rutinerte damene vi ønska oss som kusk var ledige, og dermed setter jeg meg selv i setet. Har kjørt ett løp tidligere i år; Dameløp med Ardvinna, og kom da på 2.plass (takket være god hest ;-) Så får vi se hvordan jeg og Alf klarer oss uti banen i dag, kjempespennende !!!

2011-startliste-24okt_alf

Han har ikke vært spesielt heldig med sportreningen Alf, 6.spor bak bilden sist, og 7.spor denne gangen. Han har så langt ikke vist seg som noen “start-kanon”, men sluttspurt har han hatt, og det kan vel hende vi må lite på den i dag !

Nå skal hestene få ut i høstsola, NYDELIG vær i dag, deilig!!

Annelise

Ingen kommentarer: