mandag 10. oktober 2011

Regn, regn og atter regn … :-(

Og jeg har aldri vært så lei av regn før! Ikke så rart kanskje, det har vært den blauteste sommeren på 111år i Trøndelag (i følge yr.no !). Sukk, det er den kjipeste rekorden jeg kan tenke meg. Jeg er nok litt over middels opptatt av været, ikke så rart, siden jeg tilbringer mesteparten av dagen utendørs. Da legger man merke til været enten man vil eller ikke ;-) Og – det finnes ikke bare dårlige klær altså, det finnes dårlig vær også !! Nå er jeg ganske robust, og tåler mye dårlig vær, men i høst kjenner jeg det trenger seg på en oppgitthet over regnværet!

Hadde jeg kunne satt hestene på boks, og tilbringt dagene innendørs, hadde det sikkert ikke gjort meg så mye, men hestene våre er vant til å stå ute hele dagen, og jeg trener et par hester hver dag, og når det regner dag etter dag etter dag… så blir man litt lei regn!! I fjor drenerte vi øverste delen av luftegården, og det har vært supert, uten disse drensrøra måtte nok flokken ha tatt svømmeknappen i høst :-/ Nå har det alikevel komme så masse regn, så jeg har gitt opp luftegårdene for en periode, traverne står på ridebanen nå :-) Varmblods’ene har så lite pels nedover beina, at de tåler rett og slett ikke å stå i gjørme like mye som kaldblodsene. Men – jeg får nå bare være glad i vi har en ridebane til rådighet, slik at hestene får stå tørt og greit på sand :-) Og selv venter jeg på den nye fôra regndressen jeg har bestilt meg, håper den kommer SNART !! :-) … Men mest av alt gleder jeg med til vinter jeg nå, til tørr og kald vinter; DET vil jeg ha, med akkurat passe snø !!

2011-sun-9okt_01

I går tok vi med Sunflower og Eldjenta over til lokalbanen for litt lettere jogg. Sunflower sine muskler i venstre rumpe/lår er på bedringens vei, og på flat mark jogger hun lett. Ser enda tendenser i nedoverbakker, blir litt “stutt” i steget på V bak pga den skaden hun fikk i vår. Men vi får bare ta tiden til hjelp, og trene rolig innenfor de grensene hun kan trenes, og pr i dag er det fullstendig ukoplisert å jogge i treningstempo til Eldjenta (ned mot 2 min tempo, stort sett 2.10 tempo).

Pga bøttregn, søkte vi ly i boksene på travbanen, takk og lov for tak der :-) Langtidsvarslet er ikke spesielt supert, men det loves faktisk litt lettere vær til uka – tror jeg (håper jeg …hehe). Ardvinna er meldt til V75 løp til helga, men det er ikke sikkert vi kommer med, ikke så masse poeng “på bok”, men vi prøver i det minste, så får vi ta det som det kommer. Blir det ikke løp på lørdagen, blir det neste mandag. Da er det Amerikaner løp, med avvisning på siste startdato. Sist vi meldte til slikt løp, ble hun avvist på siste dato. Om hun ikke kommer med i V75, så kommer hun nok med til mandagen etter i allefall – da er det lenge siden hun gikk løp, og det taler til vår fordel :-) Alf har ikke noe løp til helga, men mandagen etter skal han i ilden igjen :-)

Annelise

Ingen kommentarer: