tirsdag 29. november 2011

Den første snøen, og en 5.plass :-)

Er statusen for første søndag i advent 2011 :-) Det var i grunnen en liten strek i regninga at det skulle komme såpass med snø søndag 27. nov. Yr.no meldte tidlig om masse regn og plussgrader, men jammen ble det akkurat kaldt nok til at det kom som snø! Vi hadde planlagt barfottrav for for Alfalfa og Ardvinna, og med fasit i hånd kan vi vel fastslå at det ikke ble helt perfekt på søndagen . . . :-/

Nå er ikke jeg noen banemester, og kan vel ikke så mye om dette “faget” at jeg skal være en smuuule forsiktig med å uttale meg. MEN, i mitt lille hode trodde jeg det var lurt å skrape vekk snøen, FØR man slåtta banen . . . ?? Jeg tror ikke det ble gjort på søndagen altså, mye som tyder på at slådden bare ble kjørt over snøen, og “harva” nedi sanda og det ble laget et “slush-bane”: blanding av snø og sand (??). Det hadde ikke vært minusgrader, og det skulle være fullt mulig å ha prima barfotbane, men jeg synes ikke den var prima, det var utvilsomt best med litt pigg (spesielt bak).

Jaja, nok om det (strengt tatt skal en vel holde munn om saker en ikke kan, men jeg kan jo synse noe vel ?? hehe). Det ble “litt” feil for Alf, han jobba tappert han, men hadde ikke samme spruten på oppløpet som sist, og kom inn til en hedelig 5.plass. Egentlig helt ok det, tatt i bedtraktning sprint OG bakspor (og dårlig feste….). For Ardvinna ble det helt feil, hun var sluttkjørt etter 1500m men skulle gå en 2140, og hadde ingenting å gi på oppløpet, stoppa helt hun stakkar. Kunne kanskje tro hun var syk, men så langt er det ingenting som tyder på det (0 feber, 0 snørr, 0 hoste i alle fall). Vi tror mest det ble tungt å gå full distanse i “slush-bane” og at hun rett og slett ble sliten.

Men statusen totalt for november er jo så god at vi kan ikke henge med geipen; en 1.plass, en 4.plass og en 5.plass :-) De har da til salt i maten denne måneden også gampene ;-) .

2011-nov28-jenta_01

I går var Eldjenta ute på trimtur, hun har piggsko, og er godt forberedt for vinteren, og trente som vanlig veldig bra ! Fremdeles mest styrketrening i bakkene, men vi tar turen ned til flata i ny og ne, slik at det blir litt tempo trening også.

Resten av flokken fikk bare slappe av i går, og selv om den første snøen så vidt har lagt seg, var det nesten ikke dagslys i går;

2011-nov28-sun_01

Sunflower sin “snipp” blir hvitere på vinteren :-) mere pels, og bedre kontraster.

2011-nov28-alf_01

Alf nyter litt uteservering på ridebanen, mens vi venter på frost og snø, slik at luftegården blir litt bedre oppholds sted.

I skrivende stund er det nesten 10 varmegrader ute nå Forvirret smilefjesUtrolig snedig denne “vinteren”. Ikke så rart at snøen er så sein, det er jo ganske normalt (bortsett fra de to siste vintrene), men temperaturen; DEN er unormalt høy for årstiden. Det skal bli nesten 12 varmegrader i natt… merkelige greier, i fjor hadde vi minus 15-20 stabilt siste del av november…

Jaja, ut i trene hest må man, enten det “ryker eller fyker”, ikke så verst i dag akkurat ;-)

Annelise

Ingen kommentarer: