tirsdag 8. november 2011

Flinke travere :-)

Har vi, og de er jeg jammen meg stolt av ;-) I går vant Alfalfa sitt første løp for oss, og Ardvinna gikk inn til en flott 4.plass, snakk om flotte hester !

Da startlista var klar, forsto vi at det kom til å bli en relativt lang ettermiddag på Leangen, med Alf ut i 2.løpet kl 18:45, og Ardvinna ut i kveldens siste løp 21:10. Jaja, da slapp vi stress om ikke annet ;-) Som vanlig varmer jeg selv, og kjente Alf var rimelig pigg og fin i varming. Klokke-ren i travet, og positiv som bare det. Optimistisk overleverte jeg han til Arve Sjoner, som i fleipende tone fikk beskjed om å bare gjøre slik han gjorde i kveldens første løp (vinne … hehe). Vel, det gikk troll i ord, og Arve ga Alf et fint løp, og han vant klart etter en bunnsolid sluttsport. Veldig veldig gøy, og kvelden var alerede reddet!

2011-7nov-1pl_01
Over; topp fokusert hest og kusk defilerer før løpet.

2011-7nov-1pl_02
Over; fra oppløpet, Alfalfa er i ferd med å spurtslå feltet.

Veldig kjekt å ha god tid når hesten vinner løp ! Masse nedskritting og dusj og stell og kos! Bare nyte øyeblikket, for disse kryr det ikke av i travet akkurat ;-) Etter Alf hadde fått velfortjent stell, var det Ardvinna sin tur til å varmes, også hun var meget fin i varming.

Vi har den siste tiden spekulert en smule på denne frambeins akjonen hennes, og var spent på om de korrigeringer vi har gjort ville slå positivit ut, og DET gjorde de!! I dag satt knebelegg på plass, og travet fløt bedre. Ikke perfekt, men bedre!

2011-07nov-4pl_01
Over; etter første runde, Ardvinna og Ragnhild Bjørnbeth i tet.

Hun gjorde det veldig spennende for oss godeste Ardvinna, som tok igjen strekhesten og gikk i tet fra 700m. Hun holdt godt inn til mål, men ble spurtslått like før mållinjen. Men alt i alt veldig godt gjennomført av Ardvinna som ikke var betrodd en 4.plass av ekspertene før løpet. Så tror jeg det er mere å gå på for Ardvinna, siste arbeid før løpet ble vel tøft, og neste gang blir det ikke “melkesyre-oppladning” før løp…!!

Hadde bestemt meg for at begge hestene skulle få 3 relativt rolige “langintervaller” på lokalbanen som siste “blåser”, ikke over 195 i puls. Alf er som å kjøre bil, og hans pulskurver etter økta er “rene og pene” og ligger jevnt på mellom 190 – 195 i puls. Arvinna hadde andre planer, eller fikk det da hun så en hest til på lokalbanen; konkurranse instinktet våknet hos damen!! :-S. Hun spurta avgårde i 220 i puls, og gav seg ikke før økta var over. DET er vel drøy puls å jobbe lange intervaller i, men så stri og frisk som hun var, hadde jeg ingen mulighet å holde henne igjen. Neste gang avbryter vi om det dukker opp “konkurrenter” på banen, Ardvinna bør trenes alene, veldig enkelt, ikke en gang Jørgen klarer å holde henne når hun dundrer avgårde som et lokomotiv!!

Nå får begge to får slappe av noen dager, så blir det normal trening et par/tre uker, begge har fine løp i slutten av måneden, og vi tar det rolig fram til da. Eldjenta hadde “grønnsnør” og temp på 38.5 i morrest, så også hun får fri noen dager, og ingen hard trening på noen av gampene så lenge det er snørr i stallen!! Bare Eldjenta som “er rammet” så langt, men “føre var” plakaten er hengt opp, nå tar vi det litt piano!

Deilig dag på banen i går, som vi får leve lenge på :-)

Annelise

Ingen kommentarer: