torsdag 3. november 2011

Store Jenter :-)

Utrolig hvor fort tia går, synes ikke det er lenge siden Eldjenta ble født jeg, og spankulerte rundt på sine lange, tynne bein. Nå er hun nesten like stor som Ardvinna, og har gått godkjent prøveløp på Leangen :-)) I teorien er hun startklar nå, men det blir ikke noe løp før henne før til neste år, hun må da bli 3-åring først synes vi :-) Men siden travet flyter, og det ikke har blitt vinterføre enda, gjorde vi unna dette prøveløpet nå. Eldjente får derfor utbetalt “bonusen” sin for godkjent mønstringsløp OG prøveløp, greit med alt som er unnagjort ;-)

2011-jenta-31okt

Tror bildet over er fra varmingen, jeg er så rein enda, så det MÅ nesten være det. Ble litt skeptisk da vi ankom Leangen mandagen, det må ha vært MYE nedbør i byen, for banen var meget blaut og sugende. Det var tre kaldblods 2åringer der som skulle forsøke seg på mønstringsløp, og ingen av dem løp under kravet (2.00 min/km). Men Eldjenta er stor OG sterk, og klarte seg godt innenfor kravet for prøveløp hun (1.52.3 – kravet er 1.55). Det lønner seg å starte “treninga” tidlig ;-). Nå blir det “vintertrening” for Jenta vår, og vi skal bare fortsette med grunntrening og masse styrketrening, slik at hun er godt forberedt til løp når den tiden kommer.

Utopia er også ute å trener;

2011-pia2nov_01

Riktignok ikke i vogn alene enda, men hun henger med på tamp, enten når jeg kjører eller rir. Så hun er ute å mosjonerer, samt får verdifull “hodetrening” sammen med storebror langs “sivilisasjonen”. Veldig kjekt med en pensjonert gammelvallak som er så stødig og kan brukes til å temme unghester :-D. Hun er vel fremdeles lita, men er i skikkelig vekst for tia, og er ca 140cm på rumpa nå, og litt lavere på manken. Kanskje hun blir like stor (les lita . . hehe) som mamma’n sin (148cm???). Det er veldig fint steg i henne, hun har en ekstra “Moe Brage – snert” i frambeins aksjonen sin, og har mye lengre kodebein enn storebror, så her er det litt mere spenst ute å går. Vi skulle vel strengt tatt å kjørt henne inn, men denne helga fyker vel bare den også, med fotballcup og bursdags feiring i heimen, vi får se hva vi rekker av gjøremål :-O .

På mandagen har vi to starthester igjen; Alfalfa og Ardvinna skal i ilden, gleder meg :-)

Annelise

Ingen kommentarer: