tirsdag 6. desember 2011

Bekymra for Polo Sunshine !

For han har slitt så veldig i drøye to uker nå. Det ene kolikk anfallet har avløst det andre, både gass kolikk og forstoppelsess kolikk. Tror han har hatt besøk av veterinær på kveld, natt, helg ca 6 ganger tilsammen på 2 uker, eller var det 7 besøk? Kan gå i surr av mindre, men riktig ille ble det tilslutt, når veterinær Lise fant ut at blindtarmen hadde fullstendig kollapset, ja da ble det alvor :-(

Hva som er årsaken er ikke godt å se, men kolikk kommer jo av noe en hest har spist, eller ikke spist/drukket osv. Det er i de fleste tilfeller relatert til fôret på en eller annen måte, eller i det minste noe hesten har fått i seg. For Polo sin del kom de første kolikk anfallene samtidig med en allergireaksjon (elveblest), så han har reagert på et eller annet, men vi vet ikke hva. I allefall er det teorien så langt. Om disse anfallene ikke gir seg, så må det nok større utredning til, men nå har han stått på sulting, så streng oppfôring (300g høy – jepp; gram!! i timen). Ikke rare greiene for en stor (liten hehe) hest, men det fungerer så langt.

Han har fått magesår medisin, tramregulerende (Vi-Siblin), probiotika og cultura (samt væske intravenøst og via sonde, + parafin og glaubersalt). Og nå har han vært stabil et døgn, og vi puster lykkelige ut :-)

2011-polo5des_01

Her skal gutten ut å longeres litt. Like viktig som nøyaktig oppfôring er tilstrekkelig bevegelse, og da må han ut å røre seg.

Har tatt på dette, mest for Polo selvsagt, som har hatt masse smerter (fått finadyne også ved behov for smertene), men også Line har stått på, har ikke blitt masse søvn den siste tiden, tror hun ønsker seg frisk hest og en god natt søvn nå :-)

Hjemme i Stjørdal er det stort sett bare velstand i stallen. Sunflower har vært å besøkt sin “fastlege” Lise igjen, og jammen var det ikke en equiterapeut der sist også, kjekt. Solsikka er fin i venstre skinke nå, men hadde en låsning i bekkenet som Vibeke knakk opp. Ellers er hun litt såleøm/hovøm, og litt øm i Ventre framkne denne gangen (pga låsningen på H side). Solsikka har bare tatt det med ro etter veteriærbesøket, så skal vi ta en ny sjekk om 14 dager for å se utviklingen.

De øvrige trener bra, og er friske og raske for tia. Det er bare kjærringa (jepp; jeg) som ikke er helt patent i tillegg til Polo-gutten da. Har et eller annen “gruff” øverst i ryggen, som har nesten lamma høyrehånda mi. Den værker og banker, og gjør vont!!. Legevakt og kiropraktor er besøkt, og gir det seg ikke snart må jeg inn til MR for å se om det er en nakkeprolaps der.Det ble tatt nytt røntgenbilde av ryggen min, og jammen er ikke mitt bekken så skeivt at kirpraktor lurte på om ikke hestene merka det !!! 14 mm forskjell var vist mye, og de probleme som sitter øverst i ryggen kan nok stamme fra mitt skjeve bekken… akk ja, man er ikke 18 år lengre, det skal være sikkert .. :-/. Sist men ikke minst; Ardvinna skal gå løp neste mandag, men det får jeg ta litt om en annen dag :-)

Annelise

Ingen kommentarer: