tirsdag 13. desember 2011

Helgatrim og mandags trav :-)

Det var kort oppsummert de siste dagers aktivitet ;-) Ardvinna gikk et fint løp på Leangen i går. Sist hun var ute så stoppa hun i siste sving, og vi tror rett og slett hun ble sliten pga manglende feste (det var nok IKKE barfotbane, men fasit i hånd…!!). I går var det “amerikanerløp”, 2140m autostart. Spor 8 fikk hun tildelt, og ble dermed hengende i 3 spor gjennom første sving, kom seg etterhvert fram i dødens. Ragnhild ville gi henne et snilt løp siden det ble stopp sist, og la seg innvendig siste runden. Der ble hun tildels stengt inne, men gikk godt til mål (med øreproppene inne) til en fin 5.plass. Positiv! var tilbakemeldingen :-).

Ardvinna har gått alle sine løpt siden midt i april barfot i år, men nå er det på med vintersko, som pr i dag er aluminium med snøsåle og pigg. Skulle gjerne hatt henne på cytek fortsatt vi, men de blir litt tunge å gå løp med. Kombinasjon cytek og barfot har i allefall vært helt topp for Ardvinna, som har gått 23 løp i år (!!!), og ikke hatt et eneste skadeavbrekk pga leddbehandling/kortison! Hun har gått jevnt og trutt, trent hardt, et helt år uten leddhalthet; DET er jeg fornøyd med :-)).

Ellers har helga bestått av trening og skoning av hest. Jørgen har skodd flere, og trent begge varmblodsene våre. Sunflower på lørdag og Alf på søndag. Selv har jeg vært ute med “små-jentene” og gammelvallaken ;-). Sunflower beveger seg MYE bedre nå etter at Vibeke knekte opp en låsning, og til uka skal vi tilbake å sjekke ståa igjen, men nå går det framover!

Utopia og Blessen på tur;

Det er endelig blitt vinter og snø, og jeg sala på Blessen for å ta med lillesøster på tamp i dypsnøen innover mot Møssjøen;

utopia-tur-11des_01
Kjekt med nysnø, så ingen hadde vært innover før oss på søndagen, så på vei innover fikk hun løpe løs Utopia. Da er hun som en hund, løper fram og tilbake, og synes storebror er treg :-)

utopia-tur-11des_02

Det ser kaldt ut, og ER kaldt, ikke slik sprengkulde som i fjor (heldigvis), men akkurat passe kaldt, og litt ekstra kaldt i skyggedalen innover mot Møssjøen.

utopia-tur-11des_03

Må ned til demningen en tur, for å løpe opp bratte bakken tilbake igjen; fin trim!

utopia-tur-11des_04
Jepp; kaldt !!

utopia-tur-11des_05

Så tusler vi innover langs Møssjøen, og med ett blir begge hestene “stive” av litt skrekkblandet fryd. Jeg tipper det er elg, og det var det. Ku med to kalver som lå og kvilte sin formiddags dupp ble forstyrret av oss, og tusler avgårde;

utopia-tur-11des_06
De stopper og ser på oss en stund, før de rusler lengre inn i marka, i et terreng vi ikke fikser (selv om de er rå på å gå i terrenget altså, så er elgen overlegen).

utopia-tur-11des_07
Så snur vi å tusler tilbake, begynner å bli sliten lillesøster, men det var i grunnen meningen det, med dagens trim ;-)

Hjemme på stallen igjen møter vi Jørgen, som er klar for å tusle over til lokalbanen og kjøre lange interveller med Alfalfa:

alfalfa-tur-11des_07
Ferdig påsela med ullteppe over, tusler de til Remarka for å trene, der er det GLIMRENDE forhold for tiden, perfekt for trening av hest :-)))

Sånn, det var litt fra de siste dagene, nå står stallarbeid på tur; Ardvinna skal få bedrive litt løsjogging sammen Utopia på ridebanen nå, riste løs etter løpet i går, så skal vel et par travere kjøres også :-) Ha en fin dag!

Annelise

Ingen kommentarer: