lørdag 31. desember 2011

På tampen av 2011 :-)

Og det eneste som er sikkert, er at tiden flyr ;-) Et helt år er straks historie, og det har jammen meg gått utrolig fort! Vi har hatt et fint hesteår (og ellers forøvrig, men i hestebloggen har hestene prioritet ;-) .

Ardvinna avsluttet 2010 med å gå godkjent prøveløp etter lang pause fra travet, og i 2011 har hun virkelig vært flink; hun har startet hele 24 løp, vunnet 3, har 2 andreplasser og 3 tredjeplasser. Tjent tilsammen 107.000,-, dvs 57tusen mere enn jeg håpa på !! Snakk om fine prestasjoner! Stolt? jepp :-) Ardvinna skal nå bare trene knallhardt i vinter, og få fri fra løpsbanen til det blir sommerføre, så får vi se om hun klarer å trave ‘fort-fort’ uten slå i stykker sitt kne, klarer hun det, blir det en sessong til i løpsbanen, om ikke, så kanskje hun blir kjørt til hingst? Vi får se, tiden vil vise.

Sunflower sitt år har ikke vært like framgansrikt i forhold til prestasjoner på banen. Hun gjennomførte sitt prøveløp før 1 mai, men etter det har skade ødelagt resten av året på banen. Hun har slitt med en skikkelig betennelse i slimposen i hofta (bursa trochanterica), og div ringvirkninger av dette i knær og hofteparti. Nå er hun imidlertid friskmeldt, og i fin trening, så kanskje hun vil blomstre i løpsbanen i løpet av 2012?? Solsikka har i allefall utviklet seg MYE på det mentale plan i 2011, blitt meget snill og grei. Har temperament, og “tenner til” når hun blir varm, men pubertetsopprøret er hun ferdig med!

Alfalfa kjøpte vi i sommer, og han har funnet seg fin tilrette, og er en utrolig snill og ukomplisert hest å ha på stallen. Han har “tjent inn seg selv” etter han kom til oss, hehe med sine 25.500 kr inn i høst, og vi tror vel han har mere å hente i banen. Han avsluttet året med en fin 5.plass sist, og skal trene hardt et par uker i dypsnøen nå, før vi letter opp og det blir nye løp. Mens Ardvinna får løpsfri i vinter, skal Alf ut å konkurrere framover. Han har tidligere vært best på vinteren, så vi får se hva de første månedene av 2012 bringer for hans del :-)

Eldjenta er ei ildfull dame med bein i nesa og en ufallelig vilje! Ingen enkel dame, krever konsentrert kusk og vel så det, men du og du så snill og positiv, tross alt!! Maken til utolmodig og “elektrisk” gemytt skal en leite lenge etter, og finner hun ut at dette skal bruke i banen til å vinne løp – ja da vinner hun!! Bare på vilje ;-) Hun har gjort unna sitt mønstringsløp, samt godkjent prøveløp tidligere i høst, og er i full vintertrening! Stor og lang dame, linjetraver, og meget laaaangt et steg krever styrke og kondis. Mange mener hun er for stor til å bli “noe” som 3.åring, men vi får se, hun trener veldig fint, og kommer ikke til start før hun er klar for det. Og DET er det hun som vet, tiden vil vise når!

Utopia er ei lita, men spenstig frøken med svært godt gemytt og har mye “fark” i seg. Burde vel hett “Ronja Røverdatter”, det navnet hadde kledd henne godt ..hehe. Hun er kjørt inn, og har starta ut slik Eldjenta gjorde for et år siden. Eksteriørmessig er de som natt og dag de to “småjentene”, og Utopia ligner mye på sin storebror Vinge Blessen, og den slekta der. Hun er lita og “tett”, sterk i kroppen og har MYE fart i beina. Og i 2012 skal lillepia debutere på banen, og forhåpentligvis gå godkjent mønstringsløp :-)

Bromle og Blessen tusler nå rundt som et gammelt ektepar, og nyter late dager på Trøen, små og runde gutter som vet å kose seg :-) Og det skal de bare fortsette med i 2012, snakk om “det gode liv” ;-)

Dagmars herjinger;

Ja, vi har hatt vær, eller uvær !! Først kom “Berit” og laga flom og skader (hun tok med seg båten vår som lå i naustet i Haukvika), så kom “Dagmar” og ruska det til på tampen av året!

I jula ble det mere innetid på hestene enn de er vant med, og det liker de ikke!! Nå har heldigvis “damene” dratt, og gampene er mye ute, og det har vært mye trening de siste dagene. Eldjenta har fått store doser trening, og må derfor “riste løs” innimellom på ridebanen sammen Utopia;

2011-30des-pian_01
Synkron-trimming på ridebanen er populært aktivitet for små jenter med lopper i blodet ;-)

De fikk “rase” fra seg først i går, så tok Jørgen og jeg Solsikka og Ardvinna med over til Resve for trim:

sunflower-30-12-2011_01
Sunflower og Jørgen rusler over, mens jeg rir på Ardvinna.

Det er prima forhold på lokalbanen, og Sunflower fikk kjørt noen fine drag i går, mens Ardvinna fikk klatre i terrengløypene.

Der har den driftige Dagmar vært på besøk;

ardvinna-30-12-2011_01

ardvinna-30-12-2011_02

ardvinna-30-12-2011_03

Planen om galopp intervaller i de lange bakkene vest i løypa måtte skrinlegges gitt, det lå trær strødd overalt. Dermed ble det klatretrim i “monsterbakken” helt øst i løypa, den er ca 200m og har stigning på 30 grader!! Phu! maksimal styrketrening  ble det på Ardvinna i går, i dag skal Alf få prøve seg  :-))

Hjem igjen tusler vi;

ardvinna-30-12-2011_04

Vi passerer parkeringen ved skibrua, og der er det like greit at Sunflower ikke er i vogn, pulk og akebrett er litt småskummelt, men sammen Ardvinna går det greit, for hun er ikke redd noe :-)

Sånn, det ble litt blogging på årets siste dag, nå står hestetrim på dagsorden, før vi avslutter året med en bedre middag allemann alle.

Godt nytt år, og takk for det gamle :-) Annelise

2 kommentarer:

Sprangridning sa...

Godt Nytt År. Fin side dette må jeg si:)

Annelise Wara sa...

Takk takk :-) og velkommen tilbake :-D