onsdag 21. desember 2011

Travel førjulstid :-)

Ja, det blir jo det når man har så mange jern i ilden ;-) Hester må til veterinær, må trenes, skal gå løp osv, hus og heim skal ‘shines’ til jul, kjærringa må til kiropraktor annenhver dag (phu…!) og gaver skal kjøpes, joda, dagene går de ;-)

Når det gjelder veterinær, så er det Sunflower som har vært tilbake til sjekk, og ALT VEL :-)) Hun er fin i alle beina, og i rumpa/bekken osv. Veldig deilig å kjøre hjem med en friskmeldt hest, og vi kan øke på treningsdosene til “normal-doser” for voksen traver. Solsikka har vært i aktivitet, og i rolig trening i hele høst, men nå er hun endelig klar for å øke dosene litt :-))

så har Ardvinna og Alfalfa gått løp begge to, på mandagen. Ardvinna slo seg på sitt V framkne igjen, og stoppa/gav seg på oppløpet pga dette. Synd at hun slår seg så veldig, vi har prøvd flere ulike knebelegg, men ingen sitter helt perfekt, og dermed slår hun først vekk knebelegget, så treffer hun selve kneet. Sånn kan hun ikke fortsette, så nå blir det ikke flere løp før vi får fiksa på dette. Er det ikke “fiks-bart”, er karriæren på banen over, nytter ikke å sende ut en hest som slår seg på knærne, så vont vil jeg ikke hesten min!

Alf sitt løp gikk heller ikke helt slik vi hadde håpa på, han ble sperra inne i 3.par innvendig, og satt bom fast. Kom i mål som første hest uten premie, med dottene i, og masse krefter spart. “Skitløp” sa kusken, synd, og Alf er i fin form, så vi håper han får revansje neste mandag. Da er det spor 9 bak bilen, og sist han hadde det sporet vant han ;-)

2011-utopia-des_01

Jørgen har også hatt nok å henge fingrene i, og her er det Utopia som får på piggsko. Det ble da skikkelig vinter, og da må det skikkelig pigg på. Hun er utrolig tolmodig og flink lita Pie, andre gangen hun blir skodd, og står som en “prest” :-) Sunflower og Alf står inne som “støttekontakter” og passer på at alt går riktig for seg.

Trim & Trening;

sun-eldjenta18des_01

Her er det Sunflower og Eldjenta som står for tur, og fikk gå litt i snøen innover mot Beistadmoen. Det var blitt speik, og hardt føre, ikke spesielt ideelle treningsforhold, men da får man bare ta det man har, og kjøre etter forholdene.

eldjenta21des_01

Men heldigvis varte ikke denne speiken så lenge, og da får vi passe på å ta turen ned til flata og E14 for å strekke ut litt på de lange flatene der. Eldjenta fikk endelig jobba litt med kondisen igjen i dag, ikke bare styrke i bakkene. Utopia har også vært ute, men hun holder til i nærmiljøet rundt stallen bare enda, litt for lita til å gå ned til flata uten “støttekontakt”, det får vi ta til våren sammen Jørgen og Vinge Blessen.

utopia21des_01

Men når vi har så fine veier å trene på rundt stallen, så kan man slettes ikke klage :-)) I bakkene her har Eldjenta gått i hele fjor, og nå er det minstepia sin tur til å bruke vinteren her til masse grunntrening :-)

Ingen kommentarer: