torsdag 5. januar 2012

Godt i gang med 2012 :-)

Det er fine vinterforhold i marka, og helt ok å trene hest om dagen :-) !! Spesielt i dag, hvor jeg og Ardvinna la ut på en lengre tur enn planlagt. Planen var galopp intervaller i terrengløypa ved Remarka, men så oppdaga vi den gamle stien over til Liavannet, og da ble det en superfin tur nesten helt til Litjtrøa i Vassbygda. Pga oppkjørte skiløyper de siste metrene, snudde vi, må holde oss på tømmerveien vi, kan ikke gå i skisporet må hvite ;-)

2012-ardvinna5jan_01

Midt på lyse dagen, og knapt nok fotolys for det lille lommekamere jeg har på innerlomma. Tok noen bilder med mobilen også, og kvaliteten på bildene er nesten like god (eller bedre??), men iPhone krever hanskene AV, hehe, litt enklere med lommekamera da.

2012-ardvinna5jan_02

Her er vi på tømmerveien ved Liavannet :-) Lenge siden sist, det har vært to vintre med så mye snø, at jeg ikke har klart å holde opp stiene over skogen. Denne vinteren er perfekt med hensyn til snømengden så langt!

2012-ardvinna5jan_03

Over 3 km med slike veier :-) helt fantastisk, knapt 7 km fram og tilbake, mange fine strekker for fartsleik og galopp intervaller !! Bildet over er foresten knipsa med iPhone, bedre dette enn de i kamera faktisk!

Eventyrlig vakkert i marka i dag, håper været holder, slik at Alf også får denne turen, fantastisk vintertrening dette!

2012-ardvinna5jan_04

Så er vi på vei hjem, passerer Kinnset gård, og skal gå over skogen tilbake.

2012-ardvinna5jan_05

Blir litt bøy og tøy på meg også hjemmover (eller litt snø i nakken ;-)

Det ble bare med den ene rideturen i dag, tok nesten et par timer, og vi storkosa oss hele tia!!

I går var ikke været like lekkert, helt ok å trene hest, men tåke og litt snø gir en litt annen type eventyrskog ;-) Var ute med tre gamper i går, Sunflower først;

2012-sunflower4jan_01

Har teppe på “baken” hennes, kan ikke bli kald over krysset hun nå, som endelig er blitt så fresh og fin! Trener veldig bra, og i går fikk hun lange intervaller på flata fra E14 til Ree gården, i tåkeheimen :-)

2012_utopia4jan_01

Utopia var neste pie ut, prøver å få kjørt regelmessig med henne også. Hun er overraskende sterk i kroppen, mye sterkere enn Eldjenta var på samme tia i fjor, men også MYE mindre og mere “sammen-skrudd” i kroppen. Må holde henne igjen, for hun traver gjerne opp bakkene hun, om hun får lov. Men vi må vel øke litt gradvis, og ta det litt pent, ivrig tøtte dette, som vil framover gitt!

Sistemann i går var Alfalfa, ble en ridetur til Møssjøen, og bakkeintervaller fra demningen og opp på han. 200m bakke med 30 cm løssnø i, ganske så fin styrketrening det :-)

2012-alf4jan_01

Før galopp intervallene i bakken, varmer vi opp med å vasse i snøen innover langs Møssjøen, blitt ganske så flink til å fote seg i terrenget gutten nå, øvelse gjør mester.

Så må jeg bare avslutte med et bilde, knipsa med mobilen i det jeg kjører fra stallen i dag; magisk måne;

2012-5jan_01

Den blå timen, skogen er sikkert full av blånisser ;-) vakkert lys, takk for i dag!

Annelise

Ingen kommentarer: