onsdag 18. januar 2012

Travløp i gjørmehav..!

Jada, midt i januar går nesten travbanen i oppløsning pga telehiv :-/ Varmt og fuktig, da blir det gjørmebad i stedet for travløp på ren vinterbane. Ikke så mye å gjøre med det, annet enn å dusje, vaske og atter vaske etter løpet ;-)

2012-jan16-5pl_01

Silje D. Theodorsen sto ringside og knipsa, og den gjørmegrå hesten midt i bildet er Alfalfa… stakkar :-) Han fikk nok en 5.-plass, etter tapper innsats. Kusken synes han mangler den siste “snerten” i steget, og er noe “rullete” i gangen, så vi får kanskje ta en lite helsesjekk ?

Ellers er været litt ustabilt, snø og sludd og regn om en-annen, ikke så stabil og fin vinter som i fjor, men det kommer! Står et høytrykk i kø, og skal gi kulde og vinter en liten periode framover, det skal bli godt. Nå er det rimelig stor forskjell på “Flata” og i høyden, på Trøen er det snø og vinterføre, og ikke så verst å trene hest faktisk.

Eldjenta trener meget bra;

2012-jenta-15jan_01

Bildet over er knipsa i helga, vi bruker snøen for det den er verd, og har hovedvekt på styrketrenin for tiden. En gang i blant tar vi henne med over til lokalbanen for litt kondistrening og lange intervaller, og da går hun siste arbeid i 1.55 tempo over full distanse med speedcart på vinterbane. Mulig vi er i rute? Ser de gikk veldig fort 3-åringene som deltok på lokalkjøring i Orkdal. Hva Eldjenta er god for i sulky vet vi ikke, hun har ikke vært i sulky siden hun gikk godkjent prøveløp for 2-åringer. Nå skal hun få prøve seg på Leangen førstkommende mandag, og se om hun kan løpe under 3-årskravet :-)).

Sunflower hoster fremdeles Trist fjes, og vi har skifta fra antibiotika til penicillin som settes intramuskulært med sprøyte. Hun er helgivis ikke redd or å bli stukket, så får vi håpe dette tar rotta på hosten.

Ardvinna trener også veldig bra for tiden. Knallhard vintertrening på damen, som gjerne tar i og jobber som en bulldoser. Har ikke opplevd maken til treningslyst, så hun skal nå bare få jobbe på i dyp snø i marka, eller framfor trykkvogna. Så får vi se om det gir resultater etterhvert. I går lå tåka tykk på flata, og oppe i høyden skinte sola fra en knallblå himmel Smilefjes med åpen munnDeilig !!

IMG_0196

Kanskje ikke så lett å se Stjørdal i det fjerne ;-) Ligger i en tykk tåke der framme/nede. Vi kjørte nedover til flata i går, på med trykkvogn, og styrketrening på flata før vi avslutta med en hummør tur innom marka:

IMG_0194

Nede på flata, og på vei rett inn i tåkeheimen. Tar bildet rett i mot sola, som er i ferd med å forsvinne i tåka: fin stemning :-)

IMG_0197

Sikten varierer fra ‘noe’ til nesten ingenting. Men det hindrer ikke Ardvinna i å dure på å jobbe seg varm og svett.

IMG_0198

Tilbake på stallen igjen, sol og blå himmel, mye mye triveligere å stå der oppe å gumle høy (hilsen resten av flokken)…. hehe.

Ha en fin dag, Annelise

Ingen kommentarer: