mandag 6. februar 2012

Banetrening i helga :-)

Hele fire hester har fått fin trim på lokalbanen i helga. Tok med Alf og Sunflower på lørdag, og Eldjenta med Ardvinna på søndagen.

Lørdagen kom det endelig litt snø igjen, 8 - 9 kuldegrader og snø, litt spesielt, men veldig godt med litt nysnø på all den harde skaren vi har. Lokalbanen brøytes om vinteren, men nå fikk den nye, lette snøe ligge litt, og sette seg, for det er mye is under. Heldigvis var det såpass kaldt at klabber ikke ble noe problem, og de fikk en flott treningsøkt hele gjengen.

2012-4feb-bane_01

Her står vi tørt og i le og seler på, Sunlower til venstre og Alf til høyre. Lenge siden de har trent sammen, så det var en skikkelig gledens dag på banen, til tross for litt kaldt vintervær! Sunflower kom jo fint i gang etter at hun endelig ble friskmeldt fra denne bursabetennelsen i hofta. Rakk akkurat å begynne å TRENE igjen, før snørr og hoste gav henne en ny pause (!!). Alf har trent fint i hele høst, men har tatt det litt med ro siste uka siden det har vært host på stallen.

Begge trente FINT!! i helga Smilefjes med åpen munnEndelig !! Tok det med ro siden begge har hatt litt rolige dager (og uker for Sunflower), og det var sistnevntes puls som styrte opplegget, hun skulle ikke over 190 helst!. Men kapasitet og vilje har damen, og var i sitt ess. Kjører lange rolige intervaller, og snittpulsen i siste intervall for Sunflower lå på 180, mens Alf på på 200!! (samme tempo etc). Snedig, hun må da ha stor kapasitet Solskikka vår ? Får håpe hun holder seg frisk nå, slik at det blir løpshest av henne :-) Det hadde vært GØY!

2012-4feb-bane_02

2012-4feb-bane_03

Fine forhold på banen, og ei flott økt for varmblodsene på lørdag.

Søndag var det de to utolmodige sin tur! Snakk om damer altså :-)

2012-5feb-bane_01

Ardvinna til venstre og Eldjenta til høyre! Ikke mange ca forskjell over baken her akkurat. Hun er stor Eldjenta også. Fremdeles overbygget bak, så ferdig utvokst er hun ikke, men noe mere vekst i høyden setter vi en stopper for nå … hehe,… Stor nok!!

2012-5feb-bane_02

Nysnøen var skrapa vekk, og banen er superfin å trene på nå. Ardvinna er knallfin, har ikke vært på noen travbane siden siste løp for flere uker siden, bare trent styrke og galopp intervaller. Men du og du som hun langa ut i fint steg!!

Eldjenta har vært lite på bane, og har ikke helt forstått dette enda. Det er Hjelpdalen som “gjelder” for henne ..hehe, der legger hun seg i sæla og JOBBER som en heil kar. På banen går hun mest å ser seg rundt, og er litt lat enda. Men det hjelper å trene med annen hest, og siste intervallet jobba hun veldig bra og forsto at hun helst skal ligge med mule forran den andre hesten. Jørgen fikk streve med Ardvinna, hun vil helst fly avgårde i full fart hele tiden, og jeg tipper kanskje gubben er en smule støl og stiv i armene i dag (???)..

Flott helg med mye fin trim, nå blir det en uke i bakkene igjen for flokken. Annelise

Ingen kommentarer: