mandag 19. mars 2012

Ei flott helg med mye fint vær og trivelig hesteaktiviteter :-)

Sol og fint vær (til i går ettermiddag…), masse fin hestetrim, og med Eldjenta’s flotte resulat fra lokalkjøinga på Leangen ble helgen intet annet enn superflott :-))

Bare Alf som har hatt fri i helga, han fikk en treningsøkt som dugde på fredag, men hoppene har slettes ikke slappet av, tvert i mot har de fått kjørt seg hele gjengen :-)

På lørdagen tok vi med Ardvinna og Eldjenta til Byneset travlag sin lokalkjøring på Leangen. Jørgen hadde gjort avtale med Bjørn Garberg om at han skulle kjøre Eldjenta, som en liten test; er hun startklar? Og selv skulle jeg kjøre Ardvinna, mest for et hurtigarbeid, og for å se om det var mulig uten å slå i stygger knebelegg og kneet innenfor.

I Eldjenta sitt løp var det hele syv 3-åringer meldt, og Jenta vår hadde spor 7 i volta. Etter varming mente Bjørn at vi kunne putte på henne skylapper, hun er litt tråkk og lat framover (når hun løper alene i allefall:-). Neste gang skal vi samtidig putte noe i ørene på henne ;-) for hun ble litt usikker på lyder bakfram MED skylappene, men ellers fungerte de som de skulle. Eldjenta gikk et flott løp:

2012-lokalkjoring17mars_01

Over; Litt treg fra start, og fikk 4.spor i første sving (ligger ytterst i bildet, hest nr 7 m/grønn kusk), men holder seg i trav (er lite galopp i damen :-).

2012-lokalkjoring17mars_02

Over; Her siger hun framover i jevne kliv :-)

2012-lokalkjoring17mars_03

Hun har et fint trav, linjetraver og takler det fint. Trenger ikke noe belegg eller busser eller noe på beina.

2012-lokalkjoring17mars_04

Fin stil på damen. Hun kom inn til en flott 2.plass på tiden 1.37.1, med tunge vintersko/pigg. Det må jo være godkjent og vel så det. Vinneren; Sørengjo var suveren, og tror han var nede på 1.33.tid gitt, meget bra! Men Eldjenta ble en god nr to, og Bjørn Garberg så ut til å være fornøyd med innsatsen han også.

Ardvinna sitt løp ble et hurtigarbeid, bare 2 hester møtte, og Buås Mio vant, og vi kom “hakk i hel”, på tiden 1.32.1 (tror jeg – litt usikker). Hun har IKKE slått vekk knebelegget, så hennes V framkne var like helt etter løpet !! Tok bare av henne framsko, så mista hun ei baksko underveis (skitt!!), men hun fungerte veldig bra, og tiden er helt ok med tanke på at hun ikke har hatt et eneste hurtigarbeid siden desember. Bare masse tung styrketrening! Nå skal vi lese løpsbulletinen for henne også, blir kanskje start i april ? Fikk ingen bilder fra dette løpet, da Eldjenta er en “håndfull hest” og vel så det. Kan ikke gå fra henne, ikke en gang i en boks, hun er superstressa og står bare å steiler, så der måtte Jørgen “sitte barnevakt” mens jeg kjørte. Alt i alt en flott lørdag på Leangen, begge hoppene fungerte flott, og da er eierne blide og glade.

Banetrening søndag.

Så var det tid for stallens yngste håp å prøve seg på bane. Tok med Eldjenta, for hun kunne ha godt av å jogge rolig noe km etter lørdagens løp, så er det gode venninner Eldjenta og Utopia, og trives sammen.

2012-banetrening-pia_01

Fikk selskap av storesøster Lykkepia (og Nordlandshesten Tirill samt stallbikkjer). Her er Utopia i midten, og gikk noen runder og var nysgjerrig på storesøstra si:-)

2012-banetrening-pia_02

Unge fine hopper, to små og ei diger :-) Utopia fungerte veldig bra, og jogga på lette bein. Hun blir nok ikke linjetraver, bredder ut, og der må vi få tak i strykplater bak tenker jeg (gå i ponnihyllene å leite!).

2012-banetrening-pia_03

Ei artig lita frøken, så utrolig forskjellig fra Eldjenta som det går an. En helt annen type både i sinn og skinn. Mye mere fark og futt i Pia, oppfører seg til tider som en liten hingst, går med kneisende nakke og tripper/knegger. Det er nok sin fars datter dette ja, kunne hete Røverdatter og kledd navnet godt …!

2012-banetrening-pia_04

Veldig våken, og veldig snill, Har bein i nesa, og varsler egne meninger i blandt, men gir seg for overmakta (som undertegnede har!! :-)

2012-banetrening-pia_05

Veldig fornøyd etter ei fin treningsøkt i vårsola.

Jørgen rakk også en treningstur med Sunflower i går før snøstormen satte inn. De gikk over og hadde ei meget fin økt på banen. Lang oppvarming, og tre lange intervaller (ca 2 km) i 1.40 tempo de to første og 1.34 i snitt på siste arbeidet. Hun fungerte meget bra i går, og i dag er jeg litt spent på hvordan hun er i musklaturen bak. Skal ut på en en liten skrittetur, løsgjørende, og se hvordan hun tålte gårsdagens arbeid. Øker gradvis til henne nå, men prøver og ta det så pent at hun tåler treninga uten å få blir støl og stiv. Så skal Alf få kjørt seg litt i dag, han er vel klar for ei skikkelig økt vil jeg tro, etter å ha stått på lading i vårsola i helga.

Ha en fin dag, Annelise.

Ingen kommentarer: