søndag 15. april 2012

Dg i raden . . . :-/

Ble fasiten på Alf sitt V75 løp i går, over et år siden sist, og normalt er han en meget travsikker herremann! Jaja, sånn kan det gå, litt hissig fra start, og en kusk som også mente han selv var en smule for hissig bak, og dermed raste gutten avtgårde i feil gangart.

Det ble annonsert at Alfalfa ble disket, noe kusken ikke hørte, og derfor kjørte løp på normalt måte. Alf mista MYE i starten, og lå laaangt bak feltet, men etter en runde var han i ryggen på bakerste hest. De åpna første 1000m på ca 1.15, og hvor fort Alf har flydd for å ta igjen det tapte er vanskelig å si, men det har nok lukta svidd ja ;-) I mål kom han på premieplass, hadde fått med seg siste premie om det ikke hadde vært for DG, så han gjorte rett og slett et kanonløp når han endelig fant travet igjen. Selvsagt fristende å spekulere i hvor langt fram han hadde nådd uten denne startgaloppen, men det spiller ingen rolle. Hesten viste GOD form i går, og kusk var meget positiv over Alf sin form. Vi får bare se framover, og finne nye fine løp til gutten.

2012-alf-14april-dg

Bilde over fra varminga, så blid og positiv, og lett til beins, vi får håpe på bedre resultat neste gang :-)

Sunflower og krysslammelse . . .

Jeg har vel antydet her tidligere at vi har spekulert litt på om Sunflower har hatt et lite anfall av krysslammelse, og etter en samtale med “fastlegen vår” kan vi nesten konkludere med at hun HAR hadd det. Pga påska fikk vi ikke tatt blodprøve, men selv uten det “beviset” er veterinæren (og vi) rimelig sikre på at så er tilfelle.

Hun er på mange måter i “faresonen”; ung varmblodshoppe, samt at det  går mot vår og brunst (og det har vært kaldt og vått vær!!). Det er muligens ei økt på lokalbanen sammen med Alf for litt siden som utløste dette, hun har kanskje trent noe hardere enn hun burde. Etter denne økta har Sunflower har hatt tendeser til en noe udefinerbar stivhet/stølhet i bakparten. I tillegg pisset mye i boksen, samt svettet alt for lett i “trening” etter denne økta. Før påsket tok vi av ALT stivelsessfôr, og hun fikk høy, betefiber, champion extrem, olje, samt div vitamin/mineraltilskudd (magnesium bl.a). Svetting og pissing opphørte nesten umiddelbart, muskulaturen ble gradvis mykere, og etter 14 dager helt normal igjen. Det er omtrent den tiden det tar å kvitte seg med det langsomme muskelenzymet ASAT. Så nå er hun “helt normal” ;-) igjen, trener fint og beveger seg kattemykt. Vi kommer til å fortsette å fôre slik vi gjør nå, mye som tyder på at denne damen ikke trenger havre (flybensin), hun har nok “guts” i topplokket uten den godeste Sunflower :-) Så får vi være nøye med å regulere treningen hennes, samt være nøye med oppskritting/nedskritting samt holde musklene hennes varme :-)

Sola har endelig kommet til Trøndelag, og snøen har stort sett smelta på Flata, men  ligger godt i høyden enda. Tar vel litt tid å smelte den siden det er nattefrost enda, men DET må vel snart gi seg? VIL HA VÅR :-))

Annelise

Ingen kommentarer: