tirsdag 3. april 2012

En flott debut :-)

For Eldjenta i går ! Hun gikk sitt aller første skikkelige travløp, DNT’s unhestserie for 3-åringer, og kom inn til en kjempeflott 2.plass, bare slått av Sterkar! Snakk om Jente, det må da gå an ;-)

Begge de to store kaldblodsdamene var i aksjon i går, og Ardvinna som bare har gått i tung styrketrening i vinter, var en smule tung i kroppen. Hun gjennomførte greit uten å få premie, så får vi se hva hun har å by på i løpet av våren. Det viktigste av alt i går; vi berga også V framkne, og det lover bra.

Men så var det debutanten da; lille (store!!) Eldjenta vår er blitt løpshest, og var skikkelig flink. Bjørn Garberg loste henne fint gjennom løpet, og i siste sving angrep de og hun spurta inn til en flott andreplass;

2012-02april-2pl

Hun er stor og tung, og har ikke fått så masse hurtige intervaller enda, så det er nok en del å gå på med hensyn på fart. Vi har prioritert styrketrening pga størrelse og et veldig langt steg, så kommer vel farten “sigende” etterhvert den også. Ikke for det, hun kom i mål på 1.37.1, og det er ikke SÅ mange 3 åringer i midtnorge som har en raskere km tid. Sterkar var suveren i går, og vant med flere lengder, men jammen ble Eldjenta en god nr 2 :-)

I dag har hun og Ardvinna herja litt sammen på ridebanen, og ingen av dem så ut til å ha slitt seg ut på Leangen i går. Det blir noen rolige dager nå, så lader vi på med trening igjen, og så får vi se når hun skal ut å gå travløp igjen.

Møkkavær!!

Ja, stort mere å si om været er det vel ikke, det har vært begredelig. Vi har hatt tidenes fuktigste mars måned siden målinger startet (!). Mitt lille lommekamera har drukna, dvs det har bare dødd, og i dag har jeg kjøpt meg et AW-kamera (All Weather). Det tåler vann ned til 12 meters dyp (!!) og støt fra en høyde på 2 meter (Panasonic Lumix DMC-FT3), så da berger vi kanskje i det Trønderske regnværet?? Pga været har det ikke blitt tatt så mange bilder siste uka, men slik var det for akkurat en uke siden;

2012-28mars-alf

Det er Alf som er ute å rister løs etter sitt seiersløp, og det er BART!! Det lukter vår, og Alf “feirer” selvsagt med å rulle seg skikkelig… :-/ . MEN, så kommer det en vinter til;

ardvinna-alf-1april2012

Også tatt på ridebanen; det snør og snør og snør. Tror jammen det må ha kommet en halvmeter med snø, og det er full vinter igjen… akk ja, det var den våren!

I går var det solskinn faktisk, et gledelig gjensyn, og det gjorde nesten vont i øynene på en stakkar Trønder som ikke har sett sola på ukesvis;

ardvinna-eldjenta-2april201

Ardvinna og Eldjenta får nyte lunchen ute, før vi drar på Leangen til travløp. De står på “lading i sola” damene :-)

I dag har det bare fortsatt å snø, og det skal det vist bare fortsette med resten av natta også… men – det må da vel blir vår igjen ? eller ?

Annelise

2 kommentarer:

Cecilie A sa...

Grattis med flott resultat på Eldjenta :) Lover godt for fremtiden! (og staaakkars dere som får ny vinter.. Jeg elsker vinteren selv, men når det først har blitt vår, så kan snøen holde seg borte :) )

Annelise Wara sa...

Takk for det du :-) Nå gjelder det bare å holde henne frisk og fin, slik at hun kan være med å gå noen løp i vår/sommer/høst. En flott start i allefall, kan bli hardt å følge opp dette ;-)